Gruppbild på vinnarna

Colombianskt ungdomsnätverk vinner hållbarhetspris

​Win Win Youth Award 2021 går till det colombianska ungdomsnätverket Red Uva för dess innovativa arbete med att synliggöra och bekämpa korruption.
Win Win Gothenburg Sustainability Award, som Chalmers är medgrundare till, har varit ett ledande globalt hållbarhetspris i mer än 20 år. Sedan ett par år delas även den internationella utmärkelsen Win Win Youth Award ut till unga mellan 13 och 29 år, tillsammans med en prissumma på 50 000 kronor. 

Årets tema är anti-korruption, en nödvändig byggsten i arbetet för en hållbar värld och bland 220 inkomna nomineringar från 52 länder har juryn 2021 nu utsett Red Uva till vinnare av Win Win Youth Award. Red Uva grundades av colombianska universitetsstudenter med syfte att bekämpa den utspridda korruptionen i Colombia och i sin motivering framhåller juryn även nätverkets förmåga att mobilisera och stärka ungdomar i den allmänna politiken i Colombia. 

– Red Uva visar på vikten av att arbeta mot korruption såväl proaktivt som reaktivt. Deras innovativa sätt att främja en kultur byggd på rättvisa, transparens och inkludering genom multidisciplinära utbildningsinsatser och informationsspridning har skapat ett stort engagemang i Colombia, samtidigt som det inspirerar unga även utanför landets gränser. Vi är mycket stolta över att kunna presentera Red Uva som årets vinnare av Win Win Youth Award, säger juryns ordförande Ahmed Al-Qassam i ett pressmeddelande.


Prisutdelningen Win Win Youth Award sker den 21 oktober 2021.Sidansvarig Publicerad: fr 20 aug 2021.