Transporteffektivitetsdagen 2020 fokuserade på framtiden

​Transporteffektivitetsdagen 2020 (TREFF) samlade drygt 250 personer online från 140 organisationer runt om i Sverige. Med temat "möjliggörare för transporteffektivitet" presenterades visionära framtidsutblickar, nytänkande tekniska lösningar och spännande nyheter. Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledde dagen med att uppmana transport-Sverige att fortsätta samarbeta, effektivisera och nätverka.
TREFF 2020 arrangerades som ett online-event av logistikforskningscentret Northern LEAD vid institutionen för teknikens ekonomi och organisation på Chalmers och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, CLOSER vid Lindholmen Science Park samt Region Jönköpings län.

Vi frågade några som deltog vad de tyckte om dagen.

– Som vanligt en mycket innehållsrik och intressant konferens. Det fungerade dessutom utmärkt att mötas digitalt, säger Agneta Wargsjö, Trafikverket, men även Trafikverkets representant i CLOSERs styrelse.

– Transporteffektivitetsdagen 2020 kick-startade hösten med ett gäng handlingskraftiga och intressanta diskussioner kring transporteffektivitet. Det bästa med TREFF tycker jag är att det är stort fokus på vad som händer, vad som inte händer och hur vi ska arbeta i praktiken med frågorna framåt. Det innebär att man kan ta med sig många lärdomar från dagen som faktiskt är praktiska och inte bara tagna ur teorier. Jag tycker att TREFF lyckas lyfta samtliga transportslag och vikten av att vi framåt arbetar med utvecklingen av alla dessa, vilket dessutom behöver kombineras med innovativa lösningar som ännu inte tillämpas. Genom presentationerna fick vi både en utblick kring EUs satsningar framåt  genom deras Green Deal och DB Schenkers trendspaning, berättar Josephine Darlington, projektledare, CLOSER som dessutom koordinerat TREFF från CLOSERs sida.

Text och foto: via CLOSER

Publicerad: må 14 sep 2020.