Studenter

Production Engineering studenter prisas för sitt examensarbete om Smart Maintenance

​Vi gratulerar Robin Ferm och Oscar Larsson, alumni från Production Engineering, som fått utmärkelsen Bästa Examensarbete 2022 vid Bo Rydins Stiftelse för vetenskaplig forskning.
​Stiftelsen delar varje år ut stipendier till de bästa examensarbeten på masternivå som utförts vid svenska universitet och högskolor inom prioriterade ämnen för Essity och SCA. Robin och Oscar får utmärkelsen för deras examensarbete ”Implementing Smart Maintenance in the pulp and paper industry”.

Gedigen forskning och stort industriellt värde

Examensarbete tar sig an aktuell och utmaningsdriven fråga om hur underhåll skall organiseras i framtidens digitaliserade industri. Robin och Oscars arbete bygger direkt vidare på tidigare forskning om Smart Maintenance vid Institutionen för Industri- och Materialvetenskap (IMS). Genom användandet av aktionsforskning lyckades de testa, utvärdera, och vidareutveckla implementeringsprocesser för Smart Maintenance och därmed skapa stort värde för SCA.

Förverkligar framtidens underhåll i svensk industri

– Vi är väldigt glada över den här utmärkelsen. Under fem månader pågick ett intensivt samarbete med underhållsavdelningen på SCA Östrand i Sundsvall för att implementera forskningen kring Smart Maintenance i en verklig industriell miljö. Vi var mycket måna om att genomföra ett examensarbete som skulle skapa direkt värde för SCA, alltså inte bli en "pappersprodukt". Den här utmärkelsen lyfter konceptet Smart Maintenance och understryker dess betydelse för svensk industri, vilket är jättekul, säger Robin och Oscar.

Handledare för arbetet var Jon Bokrantz och examinator var Anders Skoogh.

Sidansvarig Publicerad: må 19 dec 2022.