​Christian Finnsgård demonstrerar hur båtarna ska framföras
​Foto: Per Thorén

Imorgon blir det race!

​På torsdag klockan 18 är det dags för tävlingen där våra båtar ska sättas på prov - och Volvo Ocean Race-teamen har skickat besättningsmedlemmar för att delta!

​Nu när vi byggt så många unika optimistjollar är vi förstås nyfikna på hur de beter sig i vatten, och med tanke på vilket sammanhang de visas i känns det givet att låta dem delta i ett race! Glädjande nog har Volvo Ocean Race-teamen antagit vår utmaning och kommer skicka representanter att vara med och framföra varsin båt i tävlingen.Vicerektor Lars Börjesson kommer att försvara Chalmers färger. Vi tror på en intensiv kamp fram till mållinjen!

Eftersom våra jollar saknar mast är det paddling som gäller, och tävlingen kommer att gå av stapeln i hamnbassängen intill arrangerande GKSS tält. Vi kommer såklart ha kommentator på plats! Först blir det dock samling kring Chalmers utställningstält, där det ska lottas vilket lag som får vilken båt, varvid båtarna ska bäras ner till vattnet. Kanske behöver de hjälp?

Vem vinner? Blir det grafenbåten, eller kanske båten av cellulosa? För inte kan väl jollen i rostfritt stål blanda sig i toppstriden...eller? Och framför allt...kommer någon av båtarna att gå sönder eller kantra? Kom och heja fram ditt favoritmaterial!


Sidansvarig Publicerad: on 24 jun 2015.