Nytt sätt för studenter att dela sin examen

Bild 1 av 1
Chalmersportalen

Nu kan Chalmers studenter dela sin examen genom en kod som de hämtar i Ladok. Med kod och personnummer ges arbetsgivare eller rekryteringsfirmor möjlighet att verifiera och få information om en examen digitalt.

Nu har Chalmers öppnat Ladoks funktion för studenter att hämta en kod att skriva i sitt CV. Tillsammans med personnummer ger den arbetsgivare eller rekryteringsfirmor möjlighet att verifiera och få information om en examen digitalt. Sedan tidigare kan studenter på egen hand skriva ut resultatintyg med en valideringskod som någon annan kan verifiera men nu är det alltså även möjligt att hämta en kod för att dela sin examen. 
Detta är ett steg i rätt riktning mot en digitaliserad utbildningsvärld och en förberedelse för när Chalmers övergår till digitala examensbevis. Efterhand som tjänsten uppmärksammas och börjar användas kan den förhoppningsvis underlätta arbetet med verifieringar av examina från Chalmers. 

Hur går det till?

Studenten loggar in i Ladok för studenter/Examen och bevis/Dela bevis för att hämta en kod. Den digitala verifieringen görs på sidan Kontrollera information om examen och ger tillgång till information om typ av examen, när den utfärdades och när studierna avslutades. För examina utfärdade efter maj 2018 kan man också se ingående kurser i en examen från Chalmers.