Stor succé för webinaret Educating the educators

Bild 1 av 1
Studenter som pluggar

12 juni samlades några av Europas främsta forskare inom Internationalisering at Home för ett webinarium på CLS initiativ. Det blev en stor succé och kommer att få en uppföljning vid projektets slut. Om du inte kunde delta får du nu chansen att se en inspelning.  

Global arbetsmarknad

Studenter inom högre utbildning behöver förbereda sig för en global arbetsmarknad. Universitet och högskolor arbetar därför aktivt med internationalisering och betonar vikten av att inkludera interkulturell kompetens för alla studenter, det som brukar kallas ”Internationalisering at Home”. 

Lärarna har här en unik möjlighet att nå ut till alla studenter. Och forskarna framhåller att professionell utveckling är en av de starkast bidragande orsakerna till framgång – samtidigt som just den typen av kompetensutveckling ofta är starkt begränsad.

Det var anledningen till att Becky Bergman och Hans Malmström initierade det här webinariet – som drog närmare 90 gäster.
- Det kan bara beskrivas som en succé, det överträffade alla våra förväntningar, säger Becky Bergman. Man märker att det finns ett stort behov av att diskutera den här typen av frågor. 

Se inspelningen här

Presentatörerna på webinariet var Lucie Weissova från Halmstad University/ Università Cattolica del Sacro Cuore och CLS Becky Bergman.

Expertpanel bestod av:

  • Helen Spencer-Oatey (University of Warwick/ GlobalPeople Consulting)
  • Jeanine Gregersen-Hermans (Zuyd University of Applied Sciences/ Università Cattolica del Sacro Cuore)
  • Elspeth Jones (Leeds Beckett University)

Har du frågor?

Becky Bergman
  • Universitetslektor, Fackspråk och kommunikation, Vetenskapens kommunikation och lärande

Skribent

Jenny Palm