"De nya bostädernas köksvarianter är oroväckande"

Bild 1 av 1
Skärmbild av inledning till debattartikel.
Ola Nylander och Kaj Granaths debattartikel är publicerad i tidskriften Arkitekten och går också att läsa i sin helhet på tidskriftens webbplats.

Det finns flera tveksamma bostadslösningar i nybyggda lägenheter i Göteborg. Det konstaterar Ola Nylander och Kaj Granath på Centrum för boendets arkitektur, Chalmers, i en debattartikel i tidskriften Arkitekten.

"Forskare från CBA, Centrum för boendets arkitektur, sammanställer årligen bygglov för flerbostadshus i Göteborg. Först ut var 2016 och tidigare i år kom Göteborg bygglov 2017. Arbetet på Bygglov 2018 och 2019 pågår. En av våra masterstudenter, Tomas Johansson, håller på med bygglov 2021, i form av ett exjobb som ska vara klart i maj."

Så inleder Ola Nylander och Kaj Granath en debattartikel, där de granskat bostäderna som fick bygglov i Göteborg under 2017. Det finns flera tveksamma bostadslösningar, som exempelvis det nya korridorsköket.

Genom att samla bygglov tillsammans med en analys över typer, antal och storlekar presenteras de bostäder som kommer att byggas i Göteborg de närmaste åren. Syftet med sammanställningen är att initiera en diskussion om vad det är som byggs.

"De nya bostädernas köksvarianter är oroväckande"

Läs hela debattartikeln i tidskriften Arkitekten.

(Öppnas i ny flik)

Skribent

Ola Nylander och Kaj Granath