Seminarium
Evenemanget har passerat

Att starta och driva företag som forskare

Bild 1 av 1
Porträtt av Dag Henrik Bergsjö

Välkommen till vårens start av seminarieserien från Chalmers styrkeområde Produktion. Årets första talare är Dag Henrik Bergsjö som berättar om sin resa att kombinera forskning med entreprenörsskap. Han utlovar såväl goda som misslyckade exempel.

Översikt

Evenemanget har passerat
  • Datum:Startar 21 februari 2023, 11:00Slutar 21 februari 2023, 12:00
  • Språk:Engelska
Länk till registrering (Öppnas i ny flik)

Erfarenheter från att starta och driva företag inom ramen för produktionsforskning


ABSTRACT:
I mitt föredrag kommer jag att fokusera på lärdomar från att starta, driva och misslyckas med nystartade företag. Jag kommer att tala om behovet av att återuppfinna sig själv och om skillnaden mellan forskning och att få en produkt på marknaden. Jag har erfarenhet av att starta minst fem företag där tre av dem har haft viss framgång på marknaden. Jag kommer också att tala om varför jag tycker att innovationsdelen av forskningen är rolig, och jag kommer att uppmuntra dig att göra detsamma. Det är värt ett försök!

Zoom-länk https://chalmers.zoom.us/j/66480908206

Lösenord: 593865BIO:
Dag Henrik Bergsjö är biträdande professor vid institutionen för industri- och materialvetenskap. Han har en doktorsexamen i Engineering Information Management och forskar för närvarande inom området Lean & Agile produktutveckling, produktdata/livscykelhantering (PDM/PLM), systemteknik och kunskapshantering, där Leans verktyg för produktutveckling – som Puls, visuell planering och kontrollblad är i fokus.

Läs mer om Dags forskning