Seminarium
Öppet för anmälan

Samarbete för konkurrenskraft: Hållbar produktion

Bild 1 av 1
en grön illustration med en återbrukssymbol och  händer som håller kugghjul

Chalmers styrkeområde Produktion bjuder in till en dag på temat Hållbar produktion för en hållbar industri, med fokus på samverkan mellan akademi och industri. 

Översikt

Öppet för anmälan
Länk till anmälan (Öppnas i ny flik)

Hur kan samabete mellan industri och akademi få det att hända?

Denna dag vill vi lyfta fram nyttiggörandet av forskningsexcellens som sker genom de kompetenscentra som är kopplade till styrkeområdet. Detta då de är viktiga plattformar för samarbete mellan akademi och samhälle. Och genom att arbeta tillsammans åstadkommer vi större framgång. 

Chalmers kompetenscentrum samlar kompetens inom olika forskningsområden i samverkan med akademi, samhälle och näringsliv.

Hur tacklar de uppgiften att åstadkomma hållbar produktion? Vilka hävstångseffekter ser de i sina samarbeten?

De centra som kommer att presentera konkreta och framgångsrika exempel på sitt arbete under dagen kommer att vara:

Även Lunds universitets avdelning för produktion och materialteknik, som är en del av styrkeområde Produktion, kommer att medverka. 

Huvudtalare

  • Susanne Ollila, professor i Technology Management vid Chalmers.
  • Frances Sprei, professor i fysisk resursteori vid Chalmers.
  • Maria Bernander, forskningsstrateg vid Material Engineering Centre och vice ordförande Strategic Research and Knowledge Committee på Volvo Car Sverige.

Dagen modereras av Jon Bokrantz, forskningsspecialist vid institutionen för industri- och materialvetenskap på Chalmers. Jon kommer också att leda den sammanfattande paneldiskussionen som består av huvudtalarna, Lars Nyborg (Chalmers) och Margareta Björkander (IKEA).

Välkommen till en inspirerande dag om hållbarhet och samverkan där vi delar framgångsexempel på hur vi får det att hända!

Läs mer!

Mer information återfinns på den engelska sidan, som uppdateras kontinuerligt med ämnen, talare etc. Du byter språkversion genom att klicka på English, uppe till höger i sidhuvudet.