Seminarium
Stängt för anmälan

Innovation inom fysikpedagogik: Lärdomar från Great-Pioneers Flipped Classroom i hybrid- och onlinemiljöer

Bild 1 av 1
Great-Pioneer collage

Följ med oss på ett inspirerande lunch till lunch-seminarium som handlar om innovativ pedagogik inom ingenjörsutbildning!

Översikt

Stängt för anmälan

Om evenemanget

GRE@T-PIONEeR är ett Horizon 2020-projekt som Chalmers Tekniska Högskola koordinerar över perioden 2020-2024. Vi erbjuder avancerade kurser i beräknings- och experimentell kärnreaktorfysik och säkerhet. Kurserna är resultatet av 18 universitetslärares samlade krafter från åtta olika universitet i sex olika länder. Alla kurser är omvända hybridkurser (flipped classroom), det vill säga studenter arbetar med onlineförberedande aktiviteter i sin egen takt innan de deltar i interaktiva sessioner som stäcker sig över fem till tio konsekutiva arbetsdagar. Dessutom är dessa arbetspass av hybridtyp, där eleverna kan delta antingen på plats eller på distans. Bara under läsåret 2022/2023 arrangerades åtta kurser som slutfördes av 185 studenter, vilka uppnådde imponerande 87,7 procent i framgångsfrekvens.

Detta seminarium går djupare än att bara stanna vid statistik. Vi kommer att fördjupa oss i detaljerna i kursernas struktur och organisation och kritiskt analysera effektiviteten av våra undervisningsmetoder för att främja elevernas engagemang och deltagande. Vissa delar av seminariet kommer att arrangeras interaktivt så att deltagarna kan brainstorma och få vägledning om hur man anpassar och tillämpar liknande metoder inom sina egna utbildningsområden.

Oavsett om ditt intresse ligger inom högre utbildning, livslångt lärande, distansutbildning, hybridundervisning eller pedagogik, är detta ett seminarium för dig. Det handlar inte bara om kärnreaktorfysik, vetenskap och teknik. Strategierna och insikterna från GRE@T-PIONEeR-projektet är överförbara och erbjuder replikerbarhet och värdefulla lärdomar för alla andra teknikområden.

Missa inte detta tillfälle att vara en del av denna utbildningsresa, nätverka med likasinnade yrkesverksamma och utforska sätt att förändra dina egna undervisningsmetoder.

Evenemangsdetaljer och registrering

Evenemanget är kostnadsfritt (bortsett från kostnader för resa och logi), och äger rum på Spahotell Stenungsbaden i Stenungsund samt online.

Max antal deltagare på plats: 50 personer. Max antal onlinedeltagare: 50 personer.

Registrering krävs. Om du önskar delta på plats kan du även boka hotellrum på Stenungsbaden via registreringsformuläret. 

Sista anmälningsdag är den 15 maj.

Registrering för GRE@T-PIONEeRs workshop

Om projektet

Läs mer om GRE@T-PIONEeR