Fråga en student

Namn Karl Norlén
Ålder 23
Läser Samhällsbyggnadsteknik 300 hp (tidigare Tekniskt basår)
Kommer från Göteborg
Tjena!
Mitt namn är Karl och jag pluggar Samhällsbyggnadsteknik, civilingengörsinriktning. Jag har ett stort intresse i föreningslivet och är en överenergisk och glad kille!
Jag valde att plugga på Chalmers då det sen jag gick i åttan varit min dröm att bli arkitekt eller civilingenjör. Chalmers har ett gott rykte och föreningslivet lockade mig ytterligare när jag insåg att det fanns så många föreningar att vara med i, då jag var aktiv redan i gymnasiet på den fronten.

Tekniska basåret för mig var en väg in på den utbildningen jag ville gå eftersom mina betyg från gymnasiet inte räckte till. Dessutom hade jag tagit ett sabbatsår och jobbade så kände mig lite smått risig på matematiken. Det är något jag inte kan rekommendera nog att göra ifall du känner samma sak! Det ger dig en mycket bra grund både socialt och studiemässigt när du börjar på din önskade utbildning.

Att plugga på Chalmers är en otrolig upplevelse. Du förväntas ta mycket ansvar för dina egna studier men belönas väl när du gjort bra ett arbete. Dessutom finns det massa föreningar som anordnar roliga event, håller i pluggmys och fixar grymma fester! Bredvid studierna så jobbar jag fortfarande på samma café på helgerna och umgås med vänner & familj.

Har du frågor om hur det är att plugga på den bästa skolan i väst så tveka inte att höra av dig!

​​​​

Publicerad: må 12 mar 2018.