Chalmers campus - mitt i smeten


CAMPUS JOHANNEBERG

är det största av våra två campus. I en spännande och forskningsinriktad studiemiljö samsas du och övriga studenter och lärare med stadens drygt 300 fik, Feskekôrka, landets största nöjespark, Nordens största hamn, teatrar och klubbar, Avenyn och Ullevi – Sveriges rockarena nummer ett. Som du både ser och förstår finns vi inte strax bakom knuten till Sveriges näst största stad – vi ligger mitt i smeten.  
 ”– Det är utmanande att gå på Chalmers. Det är mycket plugg, men du jobbar i grupp och alla hjälper varandra. På så sätt får du många kompisar på köpet.”
Asma, studerar Automation och mekatronik.
 
 CAMPUS LINDHOLMEN

är platsen för många som läser till exempel tekniskt basår, ska bli högskoleingenjörer, teknologie kandidater eller sjöbefäl. Ta bara gratisfärjan över Göta älv. Du är inte ensam, för här pluggar, jobbar och forskar närmare 20 000 personer. Området expanderar dessutom snabbt. För när människor från Chalmers, näringslivet och staden samlas på ett och samma ställe och under gynnsamma former, kläcks osedvanligt många idéer.

Nej, det är ingen slump att Chalmers erbjuder Sveriges mest kvalificerande utbildningar inom sjöfart. Vi finns ju
i Sveriges huvudstad för sjöfart. Blivande sjökaptener, sjöingenjörer, sjöbefäl eller experter på sjöfart och logistik; välkomna ombord! Några avstånd att ha koll på: kårhus och bibliotek 2 minuter, Göteborg centrum 10 minuter, Danmark 4 timmar.
 

Publicerad: må 20 feb 2017. Ändrad: ti 13 mar 2018