Att trivas på Chalmers

Chalmers Studentkår är en organisation som drivs av studenter. Alla som studerar på Chalmers är medlemmar och har möjlighet att påverka vad studentkåren arbetar med.
 
Kåren jobbar hårt för att alla medlemmar ska trivas under hela sin chalmerstid  - detta genom att arbeta med frågor som rör utbildningen och arbetsmarknaden men också genom att erbjuda ett brett utbud av kommittéer, föreningar och arrangemang vid sidan av studierna. Genom studentkåren har studenter alltid någon att vända sig till i frågor som rör utbildning eller den studiesociala miljön. Kårledningen, nio heltidsarvoderade studenter, finns till för att stötta, ge råd och hjälpa till.Chalmers är verkligen en plats för alla. Vi hålls samman med gemenskap och engagemang som ledord även nu när vi möts på distans. Oavsett om vi ses fysiskt eller digitalt så finns alltid Chalmersandan där.”
David Welander, Kårordförande.
 
 Vad gör man när föreläsningarna är slut för dagen?

Inom Chalmers Studentkår finns över 170 föreningar och kommittéer så det finns något för alla. Vad sägs om ballongflygning, robotkonstruktion eller spex? Studentkåren är en ideell organisation och skulle inte vara något utan sina engagerade medlemmar. På Chalmers är fler än hälften av studenterna någon gång under sin studietid aktiva på sin sektion eller inom kåren. Det finns många sätt att engagera sig -  t ex kan man vara med och arrangera något av kårens stora event som Cortègen, Chalmers arbetsmarknadsdagar CHARM eller de stora FestU-kalasen.
 
Genom Fysiken erbjuds alla medlemmar Göteborgs största träningsutbud. Fysiken har många olika former av gruppträning och två av Sveriges modernaste och mest välutrustade gym.
 

Sidansvarig Publicerad: to 03 dec 2020.