98%* av alla ingenjörer får jobb

Något mer du undrar över? Självklart. Typ av jobb, lön, utvecklings- och karriärmöjligheter och en hel del annat. Men viktigast är att du själv funderar över vad du vill göra, och är intresserad av. Och specialisera dig på det. Resten brukar inte vara några större problem för en chalmerist (både eftertraktad och har gott rykte på arbetsmarknaden).
 

Börja din karriär med ett examensarbete

Under din sista termin jobbar du självständigt med ett examensarbete. Du utreder, analyserar och föreslår en lösning på en utmaning eller ett verkligt problem. Du kommer att integrera kunskaper från många olika kurser och även skaffa dig ny kunskap. Gör du exjobbet på ett företag lär du dig mycket om ditt kommande arbetsliv. Dessutom får du bra kontakter som ofta leder till ett konkret jobb. ”– Under mitt exjobb i Tanzania fick jag möjlighet att omvandla mina teoretiska kunskaper till praktisk nytta. Åt ett sjukhus med frekventa strömavbrott tillverkade vi ett reservkraftssystem med solceller. Det kändes häftigt att kunna göra skillnad och påverka människors liv till det bättre.”
Martin, elkraftskonstruktör, WSP Parsons Brinckerhoff.
 Få en idé och bygg karriär på den

Har du en stark idé som är utvecklingsbar kan du dessutom starta eget och bli din egen chef. Entreprenörskap är mer eller mindre inbyggt i din utbildning. På Chalmers är det lätt att komma in i entreprenörskaps- och start-up- miljöer. Här får du mycket stöd och hjälp att förverkliga dina och andras idéer.
 
*Källa: ingenjörsvägen.se

Publicerad: on 22 feb 2017. Ändrad: ti 13 mar 2018