98%* av alla ingenjörer får jobb

Något mer du undrar över? Självklart. Typ av jobb, lön, utvecklings- och karriärmöjligheter och en hel del annat. Men viktigast är att du själv funderar över vad du vill göra, och är intresserad av. Och specialisera dig på det. Resten brukar inte vara några större problem för en chalmerist (både eftertraktad och har gott rykte på arbetsmarknaden).
 

Börja din karriär med ett examensarbete

Under din sista termin jobbar du självständigt med ett examensarbete. Du utreder, analyserar och föreslår en lösning på en utmaning eller ett verkligt problem. Du kommer att integrera kunskaper från många olika kurser och även skaffa dig ny kunskap. Gör du exjobbet på ett företag lär du dig mycket om ditt kommande arbetsliv. Dessutom får du bra kontakter som ofta leder till ett konkret jobb. ”– Under mitt exjobb i Tanzania fick jag möjlighet att omvandla mina teoretiska kunskaper till praktisk nytta. Åt ett sjukhus med frekventa strömavbrott tillverkade vi ett reservkraftssystem med solceller. Det kändes häftigt att kunna göra skillnad och påverka människors liv till det bättre.”
Martin, elkraftskonstruktör, WSP Parsons Brinckerhoff.
 

 
 

Entreprenörskap är en del av vårt DNA​

Något som är speciellt med Chalmers är den unika entreprenörsandan.​ ​Som student kommer du att få lära dig entreprenöriella färdigheter redan i grundutbildningen. Det innebär att lära sig om hur man skapar värde för andra genom att analysera problem, hur man arbetar genom hela idéutvecklingskedjan och identifierar dina och andras resurser. Du får även lära dig om hur man hanterar osäkerhet och risker. Detta kommer att ge dig en användbar kompetens i en mångfald av olika sammanhang.

Kunskap som varar hela livet

För oss innebär entreprenörskap något mer. Det innebär öppenhet, medskapande och flexibilitet. Det innebär att tackla verkliga problem, testa nya djärva idéer och göra skillnad för världen. Att vara öppna för innovativt tänkande, var det än kommer ifrån, och att utnyttja olika slags talanger för att nå ett gemensamt mål. Vi tror inte att detta är nischade färdigheter, onåbara eller obehövliga för de flesta.

För oss är de viktiga verktyg och arbetsmetoder som vi tror kan vara till gagn för alla. Och vart du än vänder dig på Chalmers kommer du att kunna se detta i verkligheten.​ 
 
*Källa: ingenjörsvägen.se

Sidansvarig Publicerad: to 27 sep 2018.