Världen är inte så stor som du tror

Mer än en tredjedel av våra masterstudenter är internationella och representerar drygt 80 olika länder. Det betyder att undervisningen i 38 av våra 39 masterutbildningar sker, från och med år fyra, på engelska.
 
Det innebär också att dina språkkunskaper ökar, likaså globala intryck och internationell förståelse. För att inte tala om antal nya vänner. Det ger dig ett större helhets perspektiv och världen blir helt enkelt en smula mer begriplig. Men det finns fler sätt att krympa världen: att själv flytta utomlands till exempel.
 

Handen upp alla som vill studera utomlands

Under din master kan du lämna landet. För kortare eller längre tid. Det ger dig internationella erfarenheter, som rankas högt på arbetsmarknaden. Vad tror du om en termin på Stanford i Kalifornien, ett år på ETH i Zürich eller en kurs på Trinity College i Dublin? Vi har avtal med massor av välrenommerade universitet i hela världen.
 
Chalmers betalar eventuella terminsavgifter och du kan få studielån från CSN precis som för studier i Sverige. Utbytesprogrammen är också knutna till  viss ekonomisk hjälp i form av resebidrag eller stipendier.
De kurser du läser under utbildningen kan du tillgodoräkna dig i din Chalmersexamen vilket innebär att du inte nödvändigtvis förlänger studietiden.


"– Jag ville testa att plugga utomlands och Chalmers gav mig möjligheten. Jag har inte ångrat en sekund. Jag har blivit mer självständig och erfaren efter att ha upplevt en annan kultur och lärt mig ett annat språk."

Sandra, åkte en termin som utbytesstudent till Nederländerna för att studera biomedical engineering.
 
 
 


Sidansvarig Publicerad: fr 18 dec 2020.