Semhar Ghirmai

Doktorand

Semhar Ghirmai är doktorand vid avdelningen för livsmedelsvetenskap. Hennes forskning inriktar sig på att förstå blodets inverkan på fettoxidation i fisk för att minimera nedbrytning av de värdefulla omega-3-fettsyrorna och förhindra oönskad färgförändring. Blodets hemoglobin är en välkänd pro-oxidant och det främsta problemet vid bevarandet av god fiskkvalité. Genom samarbete med fiskindustrin samt med experter inom zoofysiologi och hematologi, såväl nationellt som internationellt, är hennes mål att hitta innovativa lösningar för att förlänga fiskens hållbarhet, och på så sätt stimulera en hållbar användning av våra marina resurser.
Ghirmai, S., Bülow, L., & Sakai, H. (2017). In vivo evaluation of electron mediators for the reduction of methemoglobin encapsulated in liposomes using electron energies produced by red blood cell glycolysis. Artificial Cells, Nanomedicine, and Biotechnology, 1–9. https://doi.org/10.1080/21691401.2017.1397003

Publicerad: må 17 jun 2019.