Erik Eriksson

Forskare, PhD, Teknikens ekonomi och organisation

Erik Eriksson, forskare inom service och quality management inom offentlig verksamhet. Huvuddelen av forskningen rör skärningspunkten mellan public management, service management och offentlig förvaltning. Mer specifikt studeras co-production, interorganisatoriskt samarbete och värdeskapande. Han är också intresserad av att problematisera sitt forskningsfält och organisationstrender genom att använda samhällsteori.

Metoderna är i huvudsak kvalitativa och ansatsen kollaborativ. Hans senaste forskning är publicerad i vetenskapliga tidskrifter såsom British Journal of Management och Public Management Review. Erik har en doktorsexamen i teknikens ekonomi och organisation (2016, Chalmers tekniska högskola) och en magisterexamen i offentlig förvaltning (2004, Göteborgs universitet). Däremellan arbetade han som tjänsteman i tio år vid olika offentliga verksamheter.

​Artiklar om Erik

Guldskalpellen till lyckat sjukvårdsprojekt (chalmers.se 120529)

42 procent fler kvinnor tog cellprov efter informationskampanjen ”Ta med en vän”. Nu har det framgångsrika projektet belönats med Dagens Medicins pris Guldskalpellen, som delades ut av socialminister Göran Hägglund vid en ceremoni i fredags.

 

Fler cellprovstagare efter lyckat projekt (chalmers.se 120514)

I april 2011 gick startskottet för "Ta med en vän", ett projekt i syfte att få fler kvinnor i nordöstra Göteborg att ta cellprov för att minska risken för livmoderhalscancer. En av projektledarna är Erik Olsson.

Sidansvarig Publicerad: må 02 nov 2020.