danjoh_Daniel_Johansson

Daniel Johansson

  • Docent, Fysisk resursteori, Rymd-, geo- och miljövetenskap
0

Daniel Johansson har arbetat inom klimat-energi-ekonomi området i cirka 20 år och har skrivit cirka 50 vetenskapliga artiklar och publikationer. Han har en bred forskningsprofil, och har analyserat till exempel klimatstabiliseringsscenarier, utsläppsmetriker, statistisk uppskattning av klimatkänslighet, bränslemarknader, negativa koldioxidutsläpp, flygets klimatpåverkan, självkörande bilars roll i det framtida transportsystemet, etc.
I sin forskning blandar han teorier och metoder från klimatvetenskap, teknik och ekonomi. Han har varit aktiv i samverkan med industrin, beslutsfattare och allmänheten genom forskning och konsultprojekt, workshops, presentationer, policyrapporter och uppdateringar.
Vidare har han lett och koordinerat olika forskningsaktiviteter, både inom Chalmers och i multinationella sammanhang. Han har utvecklat flera kurser i energi- och miljöfrågor för studenter vid Chalmers, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och för anställda vid General Motors.
Under hösten 2015 till våren 2016 var han tillfälligt ledig från forskning för att arbetade som regelverksexpert på Volvo Cars.