Evenemanget har passerat

Prisutdelning för Chalmers jämlikhetspris 2022

Välkommen att delta i prisceremonin för Chalmers Equality Award där masterstudenten Julia Stevrell är en av pristagarna.

Översikt

Evenemanget har passerat
  • Datum:Startar 8 mars 2023, 16:00Slutar 8 mars 2023, 17:00
  • Plats:
    Veras Gräsmatta, Vera Sandbergs allé 8, Göteborg
  • Språk:Engelska
  • Anmäl dig senast:22 februari 2023
Anmäl dig här (Öppnas i ny flik)

Jämlikhetspriset Chalmers Equality Award är ett årligt pris som delas ut till en eller flera studenter eller anställda som ett erkännande av insatser för att främja jämlikhet och mångfald på Chalmers.

Program

  • Presentation av priset
  • Gunilla Resare, barnbarn till Vera Sandberg, ger ett historiskt perspektiv på jämställdhet på Chalmers
  • Prisutdelning
  • Mingel

Pristagare

Julia Stevrell är masterstudenten som verkligen kämpar för ett mer jämlikt Chalmers. Hon har arbetat aktivt inom jämlikhetsfrågor sedan hon började på Chalmers. Hon har varit ordförande för JämK, Chalmers jämlikhetskommitté, mångfaldsansvarig inom KfKb sektionens jämlikhetsutskott och är delaktig i Pride-parader, Vetenskapsfestivalen och läxhjälp.

Ana Bove, Ahmed Ali-Eldin Hassan och Francisco Gomes, forskare på Data- och informationsteknik, har lagt ner ett stort arbete med Girls' Code Club, GCC, ett kodnings bootcamp som uppmuntrar unga kvinnor att utforska sina programmeringsintressen genom att ge dem praktisk erfarenhet på Chalmers.

Christine Geers, forskare på Kemi och kemiteknik, visar genom sitt agerande att det vi gör på Chalmers är tillgängligt för alla som är intresserade, oavsett kön. Som forskare, handledare, föreläsare, i kontakt med industrin, i samarbete med teknikerna, som facklig företrädare och som kollega med öppen dörr, är Christine en förebild.

Värd och prisutdelare är Charlotte Wiberg, tillförordnad rektor/vice vd.
Studentkårens ordförande Isac Stark medverkar liksom representanter för nätverket Wise, Workforce for Inclusive Science.