Seminarium
Evenemanget har passerat

Entreprenörskap som kraften att skapa värde för andra

Bild 1 av 1
Bild på talarna Lennart Grebelius, Emelie Meurk Demerud och Jonas Karles
Lennart Grebelius, Emelie Meurk Demerud och Jonas Karles

Välkommen till en förlängd lunch med fokus på att skapa värde för andra. Entreprenörskap kan användas för många olika områden och syften. Det är själva kraften i entreprenörskap. Men med stora befogenheter följer ett stort ansvar. Som entreprenör kan du bestämma hur du vill använda den kraften.

Översikt

Evenemanget har passerat
Läs mer och registrera dig här senast 12 maj (Öppnas i ny flik)

Evenemangen är gratis och lunch ingår.

PROGRAM

11:45 Dörrarna öppnas och lunch serveras

11:15 Scenprogram

14:10 Interaktiv aktivitet

14:45 Slut

Vi har bjudit in 3 fantastiska talare som har använt sitt entreprenörskap som en kraft för att skapa värde för andra. Jonas Karles (medgrundare av Devotion Ventures), Emelie Meurk Demerud (grundare Hedylity Technology) och Lennart Grebelius (ägare Sätila Holding) kommer att berätta om hur de genom sitt entreprenörskap inte bara har byggt stora framgångsrika företag utan samtidigt också gett tillbaka till samhället.

Vi kommer att lära oss varför detta är så viktigt för dem och hur de kan inspirera andra att göra detsamma. De kommer också att berätta om hur de hamnade där de är idag och vad deras framtid har att erbjuda. Jonas och Emelie är båda Elmuni från Chalmers School of Entrepreneurships så vi välkomnar dem varmt tillbaka till platsen där de började sin resa.

 

Om talarna

Lennart Grebelius, Ägare Sätilda Holding
Lennart började arbeta i familjeföretaget Nilssons Trikåfabrik AB (nuvarande Sätila of Sweden) 1974 och tillträdde som VD 1985. Efter finanskrisen i början av 1990-talet började han investera i fastigheter i Göteborg och Stockholm och senare även i London. Tillgångarna uppgår till drygt en miljard kronor. Han driver också ett helägt riskkapitalbolag med cirka 500 miljoner kronor i kapital under förvaltning. Lennart har varit med sedan starten av gatutidningen Faktum, som säljs av hemlösa och människor i socialt utanförskap. Tidningen startade i Göteborg 2001 och finns idag i ytterligare sju städer i södra Sverige. 2009 startades företaget Mitt Liv, med syfte att hjälpa och integrera invandrare i det svenska samhället genom professionella kontakter och nätverk, vilket leder till anställning. Lennart Grebelius bidrog med startkapital och sitter i styrelsen för bolaget som har verksamhet i Göteborg, Stockholm, Malmö och Norrköping.

Emelie Meurk Demerud, grundare Hedylity Technology
Emelie Meurk Demerud kände att hon var entreprenör redan i unga år. Idag har hon startat Hedylity Technology som skapar framgångsrika digitaliseringsresor och Deb. som arbetar för att skapa mångfald i styrelser. Hon kommer bland annat att berätta om varför hon blev intresserad av att skapa techföretag, om hur företag kan arbeta med hållbarhet och innovation.

Jonas Karles, medgrundare Devotion Ventures
Jonas är medgrundare av Devotion Ventures, en nystartad fond som investerar i tidiga B2B SAAS-grundare i Europa som kan göra en tydlig positiv inverkan på världen. Han ledde tidigare teamet på Minna Technologies, en fintech som backas upp av Visa Ventures och Element Ventures. Under sin tid där utökade han företaget till över 75 anställda på över 10 marknader samtidigt som han bibehöll hög produktivitet. Med erfarenhet av förändringsledning, OKR:er, KPI:er och andra tillväxtmetoder tillför Jonas en mängd operativ expertis till Devotion Ventures portföljbolag.

 

Historien om Wallmark

Välkommen till vårt event för att hedra Torkel Wallmark. Wallmark blev professor i innovationsteknik vid Chalmers tekniska högskola 1983, den första i Sverige. Hans unika bidrag till högskolan genom att skapa och utveckla innovationsverksamheter har lett till det mycket framgångsrika profilområdet entreprenörskap på Chalmers.