Anmälan, behörighet och antagning

Så söker du till Chalmers

Grundnivå - ingenjör, arkitektur och sjöfart
Specifik information om Chalmers utbildningsprogram och direktlänkar för att göra en anmälan till visst program hittar du på programsidorna (programpresentationer) på Chalmers webbplats. På varje programsida finns en direktlänk för att göra en anmälan under den tid som programmet är sökbart. Chalmers program på grundnivå hittar du här.
 
Vi rekommenderar att du noga läser igenom vad du bör tänka på när du gör din anmälan, det är viktigt att du själv bevakar att allt blir rätt och att du känner till vilka datum som du måste hålla reda på. Läs mer om anmälan på grundnivå här.​
 
Masterprogram
Ska du söka till program på masternivå (avancerad nivå) ska du fortsätta att läsa informationen och följa de instruktioner som finns på Chalmers webbsida om Masterprogram.

Behörighet

För att kunna bli antagen till en utbildning eller kurs krävs först och främst att du uppfyller förkunskapskraven, d.v.s. grundläggande och särskild behörighet. Läs mer om behörighet här.

Vem kommer in?

Till de flesta av Chalmers utbildningar finns det fler behöriga sökande än antal platser. Därför måste ett urval göras.
I urvalet konkurrerar du med gymnasie- eller komvuxbetyg, folkhögskolebetyg, resultat från högskoleprov eller särskilda antagningsprov som finns till vissa utbildningar. Läs mer om urval här.​

Frågor?

Kontakta Studievägledningen på Chalmers.

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: to 12 nov 2015