Starta eget

Många drömmer om att starta ett eget bolag. Att känna friheten av att vara sin egen. På Chalmers talar vi om entreprenörskap och arbetar kontinuerligt med att underlätta för dig som vill förverkliga dina egna idéer.

Chalmers Entreprenörskola

Chalmers Entreprenörskola kombinerar två målsättningar; att utveckla framtidens entreprenörer och att kommersialisera ny kunskap. Våra studenter skall i samspel med akademi och näringsliv omvandla en lovande idé eller forskningsresultat till ett tillväxtföretag. Vi gör det genom att kombinera teori och praktik. Studenterna varvar kurser i till exempel juridik, marknadsföring och ekonomi med förtroendet att driva ett innovationsprojekt. Meningen är att projektet under skoltiden ska gå från idé till företag.

Entreprenörskolan ingår som en del i masterprogrammet Entrepreneurship and Business Design.
 

Chalmers Ventures

Inom Chalmers Ventures ryms ett antal processer för att skapa nya teknikföretag i Göteborg;
  • Encubation, som sammanför studenter från Chalmers Entreprenörskola med idégivare och stöttar dem i att skapa en affär,
  • Startup Camp, ett 10 veckor långt program för team med en teknikbaserad idé som vill ta nästa steg och validera idéns bärighet.
  • Acceleratorn, där Chalmers Ventures går in som investerare och coachar tidiga bolag, företrädesvis de som genomgått en eller båda de ovanstående processerna.
  • Technology transfer, stöd för kommersialisering av forskning.
 

Drivhuset

Drivhuset erbjuder studenter ett forum där de kan utveckla de förmågor och tankebanor som blir allt viktigare att behärska i dagens företagsklimat. I Drivhusets forum kan man exempelvis starta företag, utveckla projekt och finna självkännedom.

Genom bland annat praktisk rådgivning, utbildning och kontakter inom Drivhusets nätverk hjälper vi dig att gå vidare i processen från idéförverkligande till företagsamhet. Drivhusets erbjudande är helt kostnadsfritt för alla studenter. Välkommen in och låt dig inspireras!

Venture Cup

Venture Cup är en affärsplantävling med syfte att stimulera skapandet av nya, innovativa företag med tillväxtpotential och på så sätt bidra till att idéer och kunskap omsätts i praktiken.
 

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: on 03 feb 2016