Nya lösningar för ökad tillgång till ekologiska vegetabiliska råvaror och proukter

Försäljningen av ekologiska produkter är det snabbast växande marknadssegmentet i världen men industrin klarar inte av att möta den ökade efterfrågan från konsumenterna. Syftet är att genom samverkan och ny kunskap utveckla resurseffektiva lösningar som bidrar till högre och stabilare produktionsnivåer av ekologiska råvaror och livsmedel. Målet är att öka konkurrenskraften och förbättra lönsamheten för inhemsk odling av ekologiska råvaror, för ökad tillgång av färska och frysta råvaror och utveckling av unika produkter med mervärde för både inhemsk konsumtion och för export.

Samarbetande organisationer

  • SIK – Institutet för Livsmedel och Bioteknik AB (Offentlig, Sweden)
  • Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) (Akademisk, Sweden)
Startdatum 2015-05-25
Slutdatum Projektet är avslutat: 2016-01-21

Publicerad: to 31 maj 2018.