Hållbara campus

Spår A - Hållbara campus


Observera att i stort sett alla programpunkter kommer att vara på engelska!

 
A1: Digital tvilling av Chalmers campus 
Demonstration / workshop
Arrangör: Bernd Ketzler 
Tid: 10.00-11.00
Lokal: rum Catella, Chalmers konferencenter Johanneberg
 
Beräkningsverktyg för visualisering och dynamisk representation, även kallade digital tvilling, erbjuder stora fördelar för ingenjörer och forskare att snabbt och kostnadseffektivt testa storskaliga lösningar. Tekniken har använts inom tillverkningsindustrin i årtionden, nu används dessa verktyg även för interaktiv stadsplanering. VirtualCity@Chalmers är en dynamisk virtuell 3D-plattform som integrerar tillgängliga modeller och data i ett samlat simuleringsverktyg, för närvarande med fokus på Chalmers campus. Plattformen kommer att möjliggöra komplex analys som är nödvändig för att fullt ut ta hänsyn till hållbarhetsfrågor i alla faser av stadsplanering. I denna workshop kommer vi att demonstrera VirtualCity@Chalmers plattformen och några konceptidéer om hur det kan användas i stadsplanering och hantera hållbarhetsfrågor.

 
A2: Det goda livet på campus
Studentpresentationer och dialog
Arrangör: Andreas Hanning
Tid: 10.00-12.15
Lokal: Johanneberg Science Park
 
Som en del av Chalmers hållbarhetsdag anordnar Challenge Lab ett seminarium där teknologer presenterar idéer om hur våra campus hållbarhet kan förbättras. Därefter hålls en diskussion om hur liknande idéer kan tas till vara och omvandlas till verklighet. Inbjudna till diskussionen är Chalmers Hållbarhetsstrateg Maria Djupström och representanter från Chalmers lokalplanering, Five star Campus, Akademiska Hus, Chalmersfastigheter, Chalmers Kårrestauranger och Johanneberg Science Park. Diskussionen modereras av Andreas Hanning från Challenge Lab. Detta seminarium kommer att hållas i Johanneberg Science Park (guldhuset).
 
 
A3: Utvärdera våra campusområden
Presentation
Arrangör: Liane Thuvander 
Tid: 14.00-15.00
Lokal: Rum Catella, Chalmers konferenscenter Johanneberg
 
Besök utställningen under Hållbarhetsdagen och ge dina synpunkter på Chalmers campusområden. Resultaten från undersökningen kommer att presenteras i den här sessionen.Vi har flera campusrelaterade aktiviteter i vår utställning under dagen. Läs mer här >
F5: Campus idag och imorgon
F6: Utvärdera våra campusområden
F7: Digital tvilling av Chalmers campus

Publicerad: sö 16 sep 2018. Ändrad: to 18 okt 2018