#Wikigap på Chalmers – fyll glappet mellan kvinnor och män på Wikipedia

​Den 29 augusti bjuder Näringsdepartementet tillsammans med Chalmers och Wikimedia Sverige in till en jämställd skrivstuga, där vi inom ramen för #Wikigap lyfter fram kvinnor inom forskning och innovation på Wikipedia. På plats finns närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Chalmers prorektor och vice vd Anna Dubois samt en representant från Wikimedia Sverige.

På Wikipedia finns i dag omkring fyra gånger så många artiklar om män som om kvinnor och runt 90 procent av alla som skriver på Wikipedia är män. Men Wikigap gör skillnad. Hittills har initiativet, som pågått sedan den 8 mars 2018, genererat omkring 3 000 nya artiklar och uppdateringar av information.

Den 29 augusti är det dags att lyfta anmärkningsvärda och kända kvinnor inom forskning och innovation och vi hoppas att du vill vara med!

Du behöver inte ha redigerat på Wikipedia tidigare, utan kan få support på plats. Du skriver på på ditt modersmål eller engelska. Alla är välkomna, så länge det är kvinnliga forskare och innovatörer som står i centrum. Det kommer också att finnas en lista med förslag på personer att skriva om, samt artiklar att uppdatera eller översätta. Bibliotekarier från Chalmers bibliotek hjälper till med referenser.

Du behöver ta med dig en egen dator att skriva på. Vi bjuder på fika under eftermiddagen!
 
ANMÄLAN:
Anmäl dig till #Wikigap via den här länken.

FOTOSTUDIO UNDER WIKIGAP:
Vi utökar antalet uppladdade bilder på Kvinnliga forskare på Wikimedia Commons, som är Wikipedias bilddatabas. Drop-in för kvinnliga forskare, 12:30–15:00, på samma plats som skrivstugan.
Läs mer på ​#WikiGap
Kategori Evenemang; Seminarium; Workshop
Plats: Biblioteket, library building,
Tid: 2018-08-29 12:30
Sluttid: 2018-08-29 16:00

Publicerad: to 14 jun 2018. Ändrad: to 12 jul 2018