Syntolkning: Studenter promenerar in på Chalmers campus tidig morgon.
​Chalmers får höga resultat i flera kategorier i Universums studentundersökning.
​Foto: Johan Bodell

Chalmerister bland de mest nöjda i Norden

​Chalmers tar pallplats i flera kategorier när Universum för första gången avslöjar studentundersökningen Företagsbarometerns resultat på nordisk nivå.
​Varje år gör Universum undersökningen Företagsbarometern där studenter får säga sitt om skolan de studerar på. Närmare 57 000 studenter över hela Norden deltog i undersökningen i år och fick därmed chansen att betygsätta sitt universitet eller sin högskola.

Studenterna fick i skalan 1 - 10 bedöma hur nöjda de är med skolan överlag, hur nöjda de är med karriärtjänsterna som erbjuds på skolan samt hur väl studenterna associerar sitt universitet eller sin högskola med anställningsbarhet. I år är det även första året som Universum avslöjar resultatet av de fem högst rankade universiteten i Sverige, Norge, Danmark och Finland i dessa kategorier.

I undersökningen kan man se att Chalmers får höga resultat i flera av kategorierna. I kategorin gällande hur nöjda ingenjör- och IT-studenter är med högskolan överlag så hamnar Chalmers på andra plats i Norden. Chalmers landar även på en tredje plats i Norden under kategorin kring hur väl studenterna associerar sitt universitet eller sin högskola med anställningsbarhet.

Publicerad: fr 19 okt 2018. Ändrad: må 12 nov 2018