Chalmers marscherar för vetenskapen

Den 22 april, i samband med Earth Day, anordnas March for Science i en rad städer runt om på jorden. Här i Göteborg går vetenskapståget från Gustav Adolfs Torg till Götaplatsen, och både Chalmers och Göteborgs Universitet deltar.

​Idén bakom March for Science växte fram ur diskussioner mellan forskare och vetenskapsintresserade på diverse sociala medieplattformar. Syftet är att fira vetenskapen, belysa den avgörande roll som vetenskap spelar i vår vardag, samt att uppmuntra forskning som ger oss kunskap om världen vi lever i.

Kärnan utgörs av en manifestation som kommer att hållas i Washington, DC i USA. Initiativet har dock spritt sig som en löpeld över planeten vilket resulterat i att en lång rad satellit-marscher kommer att anordnas – bland annat i Göteborg. Här är det Vetenskapsfestivalen som leder arrangemanget, som en slags förlängning av festivalens årliga aktiviteter.

Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet kommer att delta i March for Science, bland annat så kommer lärosätenas respektive rektorer Stefan Bengtsson och Pam Fredman att tala på Götaplatsen under manifestationen.

– Det är viktigt att vi står upp för vetenskapen, som utmanas på många sätt idag. Jag hoppas att många kommer välja att delta, säger rektor Stefan Bengtsson.

Program lördag 22 april
12.30: Avgång från Gustav Adolfs Torg