Trygghet i fokus under Charm 2018

​Efter att Chalmers och Chalmers studentkår under hösten samlade in vittnesmål kring sexuella trakasserier och otrygghet på campus, jobbar högskolan och kåren aktivt ihop för att motverka detta. När Charm 2018 (Chalmers Studentkårs arbetsmarknadsdagar) drar igång, gör de det under stämpeln ”a fair fair”.

​I kårhuset på Chalmers Johanneberg, och delar av Samhällsbyggnadshuset, ligger det röda mattor som signalerar att Charm är igång. Efter invigningen fylls mässmiljön på snabbt, när mängder av chalmerister vill komma i kontakt med företag för att tala om exjobb, sommarjobb eller annat. Men efter höstens stora metoo-rörelse, finns det ett nytt fokus under mässan. Chalmers studentkår har tagit fram märkningen ”a fair fair” för att motverka en otrygg stämning på mässan.

– En ”fair fair” handlar om att skapa en säker mötesplats för företag och studenter. Men det handlar också om att skapa medvetenhet kring problemen som vi har både här på Chalmers, och i samhället, säger Olof Svanberg, projektledare för Charm.

– Jämställdhet mellan könen är högsta prioritet för Chalmers tekniska högskolas. Både under studietiden, naturligtvis, men också genom att förbereda våra studenter så att de kan bygga jämställda arbetsplatser efter examen, säger rektor Stefan Bengtsson.

Bland annat har samtliga utställare fått skriva under på en speciell policy mot sexism för att få ställa ut under Charm i år. Arbetsmarknadsdagarna håller på 6–7 februari 2018.

>> Se filmen
>> Läs mer om ”a fair fair”-konceptet