Bild på Christian Fager.
​Christian Fager, biträdande professor på avdelningen för mikrovågselektronik på MC2, har tilldelats 37 000 kronor ur donationsfonden Barbro Osher Endowment. Foto: Michael Nystås​​

Christian Fager får stipendium från Barbro Osher

​Christian Fager, biträdande professor på avdelningen för mikrovågselektronik på MC2, har tilldelats 37 000 kronor ur donationsfonden Barbro Osher Endowment, som stödjer chalmersforskares vistelser vid amerikanska universitet.
Christian Fager har genom åren profilerat sig som en framgångsrik forskare med fokus på att undersöka och utveckla nya typer av radiosändare för mobil kommunikation.

Stödet från Barbro Osher kommer nu att göra det möjligt för honom att tillbringa två veckor som gästforskare Georgia Institute of Technology i Atlanta, USA, i juni 2019. Det är ett av världens ledande tekniska lärosäten. Christian Fager kommer att samarbeta på plats med professor Hua Wang som är en pionjär inom forskningsområdet.

Christian Fager har fått ett flertal priser och utmärkelser genom åren. Senast hedrades han med ​Chalmers pris för årets forskarhandledare 2017/2018. 2010 belönades han med Styrkeområdenas pris.

Syftet med stipendierna från Barbro Osher Endowment är att stödja forskningsvistelser i samarbete med ledande forskningsmiljöer och kollegor vid framstående amerikanska universitet, för chalmersforskare som vill utveckla sin egen forskning.

Barbro Osher är Sveriges generalkonsul i San Francisco och grundare av stiftelsen Barbro Osher Pro Suecia Foundation. Hon är en välkänd filantrop och mecenat.

Text och foto: Michael Nystås

Publicerad: to 31 jan 2019.