Chalmersstudenter och startupbolag samarbetade för att lösa utmaning kring bärbar elektronik

Hos Chalmers E-village uppmuntras alla att samarbeta med varandra för att skapa nya innovativa idéer och bredda sina nätverk.  

Ett bra exempel på denna typ av samarbete är startupbolaget Lumeo Technology och Chalmers Entrepreneurship Society (CES). Tillsammans skapade de tävlingen”Case Competition” som hölls den 28 jan. Målet med tävlingen var för deltagarna att lösa en utmaning som handlade om bärbar elektronik och få chansen att ta den vinnande idén och förverkliga den med Lumeo Technology. 

CES vill engagera och inspirera studenter på Chalmers att vara unga potentiella entreprenörer, nätverka samt hjälpa dem i vilket riktning de ska gå med sina startupidéer. Det unika med CES är gemenskapen. De strävar efter att skapa ett nav för entreprenörstudenter att hitta nya kontakter och finna skaparglädje. Ett sätt att göra detta på är genom tävlingen Case Technology.

- ” Det var en fantastisk möjlighet för studenter att bredda sitt nätverk och utveckla sina färdigheter i problemlösning”, säger Mantas Trakanavicius styrelsemedlem i CES

Mantas tycker att Lumeo Technology är ett riktigt intressant bolag som har visat intresse av att sprida entreprenörskap inne på Chalmers. 

- ”Därför var det perfekt att ingå ett partnerskap och leverera ett unikt event kopplat till detta”, säger Mantas Trakanavicius

Lumeo Technology, är ett startupbolag som sitter hos Stena Center och har en vision att bidra till en säkrare, friare och rikare samexistens. De skapar detta genom sin unika fästteknik LumeoLoop ™ som gör det möjligt att fästa vilken hårdvara som helst på vilket tyg som helst, fritt och säkert utan att skada tyget.

- ”Vi ville koppla upp oss mot den fantasi och kunskap som studenter besitter inom CES när de ges detta ”verktyg” i verktygslådan, säger John Holmgren, Strategisk affärsutvecklare hos Lumeo Technology.

Lumeo Technology tror också att detta var ett bra och effektivt sätt för dem att hitta nya förmågor, lära känna studenterna och komma på nya idéer. 

- ”Förhoppningsvis kan vi hitta en framtida kollega, säger John Holmgren.

Både CES och Lumeo Technology är väldigt positiva till att arbeta tillsammans och ser fram emot fler samarbeten i framtiden. 

- ” I framtiden gör vi gärna fler partnerskap som kan främja entreprenörskap inne på Chalmers”, säger Mantas Trakanavicius.

- ” Vi hoppas definitivt på fler projekt och samarbeten tillsammans med CES och andra potentiella partners inom Chalmers E-village”, avslutar säger John Holmgren.

Läs mer om
Chalmers Entrepreneurship Society här: https://ceschalmers.se/ (extern länk)

Läs mer om Lumeo Technology här: https://www.lumeotech.com/ (extern länk)

Sidansvarig Publicerad: ti 09 mar 2021.