Studentportalen har flyttat

Studentportalen har nu flyttat in i nya chalmers.se.

Studentportalen, det vill säga den webbsida som hade adressen student.portal.chalmers.se har nu stängt och allt innehåll har flyttats permanent till nya chalmers.se, där du nu befinner dig.

Så här har vi strukturerat nya webben för dig som studerar på Chalmers

Hittar du inte det du söker på nya chalmers.se? Vi jobbat för fullt med att få allt på plats, få upp surfhastigheten på webbplatsen, samt förbättra sökfunktionen. Längre fram i vår kommer du även till exempel att kunna söka på kurskod för att hitta kursinformation.

Här har du en liten snabbguide

• Den största skillnaden är att du nu inte längre loggar in på webben utan allt innehåll är öppet. Du loggar istället in direkt till de olika tjänsterna med ditt cid, till exempel till Canvas. Har du loggat in där så är du sedan inloggad på andra tjänster.

• Det mesta av innehållet som tidigare fanns på Studentportalen hittar du nu under fliken ”Utbildning” som du enkelt når från startsidan chalmers.se.

• Under rubriken ”Dina studier” finns studentnyheter och kalendarium, allt du behöver veta inför dina kursval, info om tentamen, kandidat-och examensarbete och annat som är aktuellt. Där hittar du även länk till sidan med alla e-tjänster och verktyg.

• Under ”Studentstöd” kan du läsa om studievägledning och pedagogiskt stöd samt hitta kontaktuppgifter till viktiga funktioner.

Bra snabblänkar

E-tjänster och verktyg
Här hittar du alla E-tjänster och verktyg som du behöver såsom Canvas, e-post, Ladok med mera.

Studentnyheter

Kalendarium för studenter

Schema och boka grupprum

Passa gärna på att uppdatera dina länkar.

Tyck till om webbplatsen

Dina synpunkter är värdefulla för oss!