Rädda ägget och upplev teknik

 

Rädda ägget - Det tvådelade arrangemanget för finurliga femmor

Detta är Chalmers klassiska tävling för finurliga femmor. Det gäller att lista ut hur man kan släppa ett rått ägg från 15 meter utan att det går sönder. Rädda Ägget genomförs på campus Johanneberg, och tar cirka en timme per klass.   


Upplev teknik och gör experiment 

Här får du se och testa på tekniska klurigheter och underverk på nära håll. Du får även göra egna experiment. Denna del av dagen äger rum i Betonghallen på chalmersområdet och tar cirka 1,5 timmar.
 


 Anmäl din klass senast 15 september 2017

Vi behöver vilken klass och skola ni kommer ifrån, och om ni ställer upp med ett eller två lag. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen!  Anmäl dig på Tekniska samfundet sida.  ​


Tävlingsdagar 8 och 9 november 2017. Prisutdelningen sker i december.

Eftersom deltagarantalet brukar vara mycket stort delas arrangemanget upp på två dagar. Observera att respektive skola bara deltar under en av dagarna och att den totala tiden blir cirka 2,5 - 3 timmar. Naturligtvis är det ett arrangemang för hela klassen – inte bara för de tävlande lagen!

Rädda Ägget-tävlingen består av tre kategorier:

1. Den tekniskt smartaste lösningen
2. Den roligaste konstruktionen
3. Den bästa presentationen
(Läs mer om dessa under Tävlingsregler).
 
Ett vinnande bidrag utses i varje kategori. Prisutdelningen äger rum på Chalmers dit de vinnande lagen i de tre tävlingskategorierna blir inbjudna. Där kommer priserna förhoppningsvis att delas ut av en av årets Nobelpristagare. Datum är i skrivande stund inte fastställt eftersom det infaller när sagda Nobelpristagare föreläser på Chalmers. Men räkna med att det sker i mitten av december. Det viktigaste är inte att vinna utan att delta. Alla lag får diplom och förhoppningsvis lämnar alla tävlingsdeltagare Chalmers med ett trevligt minne plus en hel del nya kunskaper som extra bonus.
 
 
 

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: må 28 aug 2017