Program

 

Chalmers forskar och utbildar på bred front inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart, i nära kontakt med omvärlden. Du kan välja mellan arkitekt-,  ingenjörs-  och sjöfartsutbildningar inom sju olika ämnesområden.

Visa alla program

Våra utbildningsområden för program

Kemi- och bioteknik

Rollen som kemi- och biotekniker blir allt viktigare när klimatet förändras och världens befolkning ökar. Samtidigt finns också ett tydligare fokus på globala rättvisefrågor, och vi lär oss mer och mer om hur vi påverkar miljön och samhället. Följ med så ska vi berätta hur du blir engagerad i hållbar utveckling av nya produkter, läkemedel, material, drivmedel och tillverkningsprocesser efter en utbildning i kemi- och bioteknik på Chalmers.

Sjöfart

Du som väljer att satsa på sjöfart kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter till utveckling och karriär. Behovet av välutbildad personal är stort, och det gäller både operativ drift ombord och management i land. Chalmers erbjuder en unik bredd på sjöfartsutbildningar. Samtliga utbildningar håller hög kvalitet och har ett mycket gott anseende på den internationella marknaden.

Maskinteknik, Teknisk design, Automation och mekatronik

Det är lätt att bli fascinerad av produktutveckling. Till stor del handlar det förstås om vår inneboende lust att skapa något nytt, något som ingen har lyckats med eller ens kommit att tänka på förut. När du jobbar med produktutveckling inom vårt område – mekanik, mekatronik och design – så får du dessutom ofta chansen att njuta av att se en idé ta form rent fysiskt och börja röra sig och fungera i ett sammanhang.

Elektro, Data, IT

Det är ingen överdrift att påstå att vi står inför ett antal riktigt stora utmaningar. Temperaturen stiger, oljan sinar och innan du är färdig med din ingenjörsutbildning har världen ytterligare 400 miljoner invånare som ska vara med och samsas om resurserna. Och lite otippat är det faktiskt elektro-, data- och IT-ingenjörer som kan komma att spela hjälterollen. Du som vill använda din energi och din talang till något viktigt, har alla möjligheter i världen.

Teknisk fysik och Teknisk matematik

Ständigt nya tekniska framsteg gör att företag behöver medarbetare som kan och vågar tänka nytt kring problem. Just det hör till det viktigaste du lär dig på Teknisk fysik och Teknisk matematik. Efter utbildningen har du möjlighet att söka avancerade jobb inom en mängd olika branscher, eller ägna dig åt forskning såväl i industrin som i en akademisk miljö.

Arkitektur och samhällsbyggnadsteknik

Arkitekter och ingenjörer jobbar alla mot ett gemensamt mål – att skapa bra miljöer för människor att leva och verka i. Gemensamt för oss alla är att vi tänker långsiktigt. Det vi bygger kommer att överleva oss själva. Därför måste vi fundera över hur nästa generation vill leva och hur nya klimatförutsättningar kommer att påverka deras vardag.

Industriell ekonomi och Ekonomi och produktionsteknik

Självklart är du är intresserad av naturvetenskap och teknik, men du längtar inte efter att dyka ner i detaljerna. Faktum är att du har lättare att se dig själv som marknadsförare eller projektledare än som forskare eller utvecklingsingenjör. I princip skulle du kunna läsa på Handels, men du gillar tanken på att ge dig själv en rejäl utmaning och läsa både ekonomi och teknik på samma gång.

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: on 21 nov 2012