Informationsteknik

300 hp (civilingenjör)

Framtidens mjukvara behöver dig

 
Med en civilingenjörsexamen i informationsteknik arbetar du med att utveckla framtidens mjukvarusystem. Och vet du vad? Många branscher väntar på precis en sådan som dig. Inom alla sektorer i samhället behövs nämligen tekniska problemlösare med en känsla för slutanvändarnas behov. Utbildningen ger dig många spännande vägval och möjligheten att i slutänden att arbeta med något du brinner för. Kanske är du nästa spelutvecklare, interaktionsdesigner eller systemarkitekt. Vad väntar du på? Du behövs.
Utbildningens innehåll

De första tre åren studerar du främst mjukvaruutveckling och matematik, vilket är grunden i din ingenjörsexamen. Parallellt får du kunskaper om kommunikation med såväl uppdragsgivare som slutanvändare och utvecklar din förmåga att arbeta i projektform. För att främja ett hållbart samhälle är det viktigt att människor med olika kompetenser arbetar tillsammans. I årskurs 3 utför du därför ett kandidatarbete tillsammans med studenter från andra program. Arbetet genomförs i projektform, vilket är både en personlig utmaning och en strålande möjlighet att öva dina färdigheter att arbeta i olika roller i en grupp. De sista två åren spetsar du din utbildning genom att specialisera dig med något av informationstekniks masterprogram.
 


Arbetsområden

En IT-ingenjör får räkna med att ständigt vara nyfiken och lära sig nya saker då teknikutvecklingen aldrig tar paus. Som kreativ nytänkare kan du bland annat arbeta som systemarkitekt, spelutvecklare, interaktionsdesigner, projektledare eller forskare. Arbetsgivarna är allt från välkända IT-företag till mindre start-ups. Det finns goda förutsättningar att de egna idéerna blomstrar under utbildningen, vilket lägger en god grund till eget företagande.
 

 

Valbara masterprogram (årskurs 4 och 5)

Complex Adaptive Systems
Computer Science - Algorithms, Language and Logic
Computer Systems and Networks
Engineering Mathematics and Computational Science
Entrepreneurship and Business Design 
Industrial Ecology
Interaction Design and Technologies 
Lärande och ledarskap
Management and Economics of Innovation
Software Engineering


​Fråga en student


Namn
Danny Lam
Ålder 22
Läser Informationsteknik
Kommer från Helsingborg
Jag är en drivande person som ständigt söker efter att få utvecklas. Jag har under hela mitt liv alltid varit intresserad av vetenskap och leka med coola tekniska prylar, vilket gjorde att jag sökte till en teknisk gymnasielinje efter högstadiet. Jag har även under en lång tid gillat att hitta på saker där jag får utöva min kreativitet och vara allmänt fantasifull. Jag försökte hitta en utbildning som kombinerade dessa två intresseområden och fann ett program som kallades för "Informationsteknik".

Detta program är tekniskt och fokuserar mycket på mjukvaran i datorer, mobiler och liknande produkter. Eftersom mjukvaruutveckling är relativt nytt jämfört med andra ämnen i samhället så är chansen väldigt stor att man får vara kreativ och skapa i princip vad man vill. Programmet blev givet för mig och jag är mer än nöjd att jag har valt IT på Chalmers tekniska högskola.

 


 

Publicerad: to 06 feb 2014. Ändrad: må 14 mar 2016