Affärsutveckling och entreprenörskap

180 hp (teknologie kandidatexamen)

 Det räcker inte att bygga vackra och starka byggnader och anläggningar utan alla dessa måste fylla funktioner och vara attraktiva att bedriva verksamheter i. Affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik [AE] förbereder dig för att utveckla affärsverksamheter inom byggsektorn.


Utbildningens innehåll

Utbildningen varvar tekniska ämnen och ämnen som är viktiga inom affärsutveckling. Utöver dessa ämnen kommer du att studera ämnen som miljö & hållbar utveckling samt språk & kommunikation. En del kurser läses gemensamt med ingenjörsprogrammen. Under utbildningen kommer du att arbeta mycket med projektarbeten och seminarier. Ibland kommer du att göra projekten i samverkan med företag vilket ger dig en inblick i näringslivets krav och förutsättningar och du blir väl förberedd för ditt framtida yrkesliv. Du kommer att få använda moderna hjälpmedel och kan till exempel presentera dina modeller med hjälp av det senaste inom virtual reality-teknik. Du kommer att vara rustad för arbete på en internationell arbetsmarknad genom att en del inslag genomförs på engelska. Som ett avslutande moment i utbildningen genomför du ett kandidatarbete på 15 högskolepoäng och efter fullgjorda studier får du en teknologie kandidatexamen.

Du kan välja AE programmet oavsett om din bakgrund är från tekniskt, naturvetenskapligt, ekonomiskt eller samhällsvetenskapligt gymnasieprogram.

 

Arbetsområden

Med din kompetens kommer du att kunna välja att utveckla befintliga verksamheter eller att starta något i egen verksamhet. Genom att studera både tekniska ämnen som husbyggnadsteknik, byggproduktion och samhällsplanering, blandat med ämnen som marknadsföring, ledarskap och ekonomi kommer du att vara väl förberedd att arbeta med att utveckla affärsverksamhet inom samhällsbyggnadsteknik, anpassat till dagens förhållanden. Din arbetsmarknad efter utbildningen är bred. Du kan jobba med förvaltning och utveckling av fastigheter, som samordnare, projektledare för bygg- eller ombyggnadsprojekt eller andra uppdrag inom byggsektorn. Utbildningen ger dig kompetens att förstå och utveckla affärsverksamhet inom samhällsbyggnadsteknik. Om du har en entreprenörs personlighet och vilja kan du också välja att förverkliga en egen affärsidé.
 

​Fråga en student

Namn Ebba Edlund
Ålder 23
Läser Affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik
Kommer från MalmöJag sökte till programmet Affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik (AE) därför att jag har ett stort intresse för bygg och fastighetsbranschen men samtidigt intresseras av juridik, marknadsföring och andra mer samhällsvetenskapliga ämnen. Att läsa tunga matte och fysikkurser kändes inte lockande och efter att ha läst om programmet “Affärsutveckling & entreprenörskap” kändes det som det perfekta valet för mig, vilket det fortfarande gör idag, med ett år kvar till examen. Som person är jag utåtriktad och tycker om att engagera mig. Jag har bland annat suttit med i AE-sektionens PR förening & sexmästeri, vilket har gjort att jag har lärt känna nya människor även utanför sektionen. Just nu engagerar jag mig i arbetsmarknadsgruppen vilket är jätteroligt! Vi är sektionens kontakt mellan företagen och studenterna och anordnar bland annat lunchföreläsningar, case-kvällar och den stora VARM-mässan tillsammans med Samhällsbyggnadsprogrammet. På Chalmers finns det något för alla, både föreningar men också olika aktiviteter som gör studietiden ännu roligare

På AE-sektionen trivs jag jättebra, vi är en liten sektion vilket gör att det känns som en stor familj. Gemenskapen är stor och vi hittar ofta på saker tillsammans, både ettor, tvåor och treor. Att flytta till Göteborg och börja plugga på Chalmers är definitivt ett av mina hittills bästa val i livet och jag kan stolt säga att jag går på Sveriges bästa högskola!

Om du har några frågor om programmet Affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik, tveka inte att kontakta mig så ska jag göra mitt bästa på att besvara dom!

Publicerad: to 06 feb 2014. Ändrad: on 07 feb 2018