Camp Vera

– för dig som vill forma framtiden

Identifierar du dig som tjej eller icke-binär och studerar sista året på gymnasiet har du möjlighet att vara med och tävla om en plats till Camp Vera. Det blir en fullspäckad helg där du får möjlighet att delta på workshops, lyssna på intressanta föreläsningar från kvinnor i branschen, träffa studenter och likasinnade tjejer från hela Sverige. På lördagskvällen får du även vara med om en sittning i Chalmersanda! Chalmers står för resa, övernattning och mat under hela helgen. En av hundra platser kan bli din.  

Varför bara för tjejer och icke-binära?
Det har länge varit få kvinnliga sökande till program inom Automation och mekatronik, Elektroteknik, Datateknik, Informationsteknik eller Medicinteknik. Vi tycker att det är både märkligt, eftersom företagen skriker efter tjejer, och framför allt synd, eftersom många på så sätt går miste om kreativa och roliga jobb i en bred och varierad bransch.
Med Camp Vera-projektet vill vi få fler personer som identifierar sig som tjejer eller icke-binära att intressera sig för tekniska ämnen och öka insikten om vilka karriärmöjligheter som öppnar sig med en utbildning inom Automation och mekatronik, Elektroteknik, Datateknik, Informationsteknik eller MedicinteknikFör det handlar inte om ”nördar som programmerar dagarna i ända”. Det handlar om samarbeten, kreativitet, design och kommunikation för att forma världen och framtiden till det bättre.​

Vem var Vera?​
Camp Vera har namn efter Sveriges första kvinnliga ingenjör Vera Sandberg. Hon antogs som 19-åring till kemistudier på Chalmers 1914 och var då den enda kvinnan bland 500 män. 
1917 examinerades hon från Chalmers som Sveriges första kvinnliga ingenjör. 

Vid frågor om Camp Vera mejla: camp-vera@chalmers.se​

Sidansvarig Publicerad: må 23 maj 2022.