Så gör du ett studiebesök

***​VÄNLIGEN OBSERVERA***
Med anledning av utbrottet av coronavirus och covid-19 i samhället har Chalmers ställt om sin verksamhet. All verksamhet fortlöper men stor del av undervisningen samt medarbetarnas dagliga arbete sker tills vidare på distans. Chalmers genomför också fysiska konferenser, möten och besök med regler om max 50 stycken deltagare. De aktiviteter som kan genomförs digitalt, riktlinjer för övriga aktiviteter finns länkade nedan. 

Och följ oss gärna på Instagram @chalmers.university där vi bland annat kommer att hålla livesändningar om programmen och hur det är att plugga på Chalmers.​​


********************************************************************************************

Är ni en studieintresserad grupp eller gymnasieklass som vill träffa våra studenter och uppleva vårt campus? Varmt välkomna att besöka oss! Vi genomför studiebesök löpande från första veckan i oktober till sista veckan i maj. 

Maila önskat besöksdatum och hur många ni blir, vi behöver er anmälan senast 3 veckor innnan besöket. Frågor och anmälan skickas till studiebesok@chalmers.se . Det går även bra att kontakta oss för ett digitalt studiebesök.
Vi tar inte emot studiebesök under våra tentaperioder HT 2020 24:e - 30:e oktober, VT 2021 9:e - 16:e januari samt 13:e - 20:e mars.

Så här fungerar ett studiebesök 
  • Ett studiebesök består av en presentation om Chalmers och våra utbildningar inklusive rundvandring på Campus Johanneberg.  

  • Under rundvandringen på campus berättar Chalmers-studenterna om sin vardag och visar er kårhuset, studentbostäder och några av de olika institutionerna.
  • Under presentationen berättar våra studenter om deras väg från gymnasiet till Chalmers, vilka utbildningar vi erbjuder, vilka yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som Chalmersstudent. 
  • Det finns även möjlighet att äta lunch i vår kårrestaurang i samband med besöket.​
    Meny och priser ​
Tips! Förbered gärna frågor till våra studenter för att få ut så mycket som möjligt av ert besök. Besöket ger, utöver utbildningsinformationen, också en ökad förståelse vad universitetsstudier innebär.  

​Vi ser fram emot ert besök!

Sidansvarig Publicerad: to 10 sep 2020.