bild på teknologgården, campus Johanneberg

Studiebesök på Chalmers

Äntligen kan du besöka oss på plats på campus igen! Vi erbjuder tre olika alternativ för besök, se vad som passar er bäst längre ner på sidan.

Information om hur Chalmers hanterar pandemin hittar du här:


Studiebesök på Chalmers

Vi tar emot gymnasieklasser och studieintresserade grupper som vill besöka Chalmers. Ni kommer att få träffa våra studenter och uppleva campus Johanneberg och se olika studiemiljöer. Besöket ger, utöver utbildningsinformationen, också en ökad förståelse hur det är att studera på högskola och vad studentlivet innebär.  

Vi tar emot besök löpande från första veckan i november till sista veckan i maj, med undantag från våra tentaperioder då vi inte kan ta emot besök, dessa är:
8-15 januari 2022
12-19 mars 2022
28 maj - 4 juni 2022

Du kan välja på tre alternativ av Studiebesök: 

 

Alternativ 1: En presentation om Chalmers och en rundvandring, tar ca 1,5 timmar.

Alternativ 2: En presentation om Chalmers och workshop, tar ca 2 timmar.

Alternativ 3: En presentation om Chalmers, workshop och en rundvandring, tar ca 2,5-3 timmar.


Så här fungerar ett studiebesök 

  • Ett studiebesök består av en presentation om Chalmers och våra utbildningar inklusive rundvandring på Campus Johanneberg.  
  • Under rundvandringen på campus berättar Chalmers-studenterna om sin vardag och visar er kårhuset, studentbostäder och några av de olika institutionerna.
  • ​Under presentationen berättar våra studenter om deras väg från gymnasiet till Chalmers, vilka utbildningar vi erbjuder, vilka yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som Chalmersstudent.
  • Workshopen är en interaktiv del av studiebesöket där eleverna får öva sig på att lösa ett verkligt problem tillsammans med Chalmers studenter.
  • Det finns även möjlighet att äta lunch i vår kårrestaurang mellan klockan 11.00–13.00 i samband med besöket. Vill ni äta lunch förbokar ni det till bokningjohanneberg@chalmerskonferens.se 

Tips! Förbered gärna frågor till våra studenter för att få ut så mycket som möjligt av ert besök.

Boka ett besök

Maila önskat besöksdatum, vilken tid ni önskar komma och hur många ni blir totalt (lärare och studenter). Vi vill också veta vilket alternativ av studiebesök ni önskar (se ovan, alternativ 1, 2 eller 3). Vi behöver er anmälan senast 3 veckor innan besöket. Frågor och anmälan skickas till studiebesok@chalmers.se​

Vi ser fram emot ert besök!

Sidansvarig Publicerad: ti 22 feb 2022.