Syntolkning: Soldäck på Chalmers campus Lindholmen

Välkommen till Chalmers

Hej och tack för att du väljer att börja studera hos oss.

Du kommer till ett universitet som tar teknik- och naturvetenskap på allvar och som utbildar för jobb. När vi frågar våra alumner visar det sig att fler än hälften fick sitt första jobb före examen. Hos oss får du lärare som forskar och undervisar. Över 80 procent av våra lärare har doktorerat. De ingår dessutom i våra styrkeområden som sporrar samarbetet mellan utbildning, forskning och nya innovationer.

Hela världen läser på Chalmers
Vår studiemiljö är internationell. På våra två campus finns fler än tusen internationella studenter från hela världen. Vill du inte vara global hemma utan väljer att studera utomlands, då har vi 200 partneruniversitet dit du kan åka som utbytesstudent.
 
Obligatorisk registrering 
När du fått ditt definitiva antagningsbesked ska du sedan själv registrera dig på de kurser du ska läsa på Chalmers. Registreringen är obligatorisk, gör du inte din registrering i tid, förlorar du din plats på programmet.
Du hittar all information om terminsstart och annat som rör just din studiestart på Studentportalen.
Studentportalen

Första veckornas mottagning och studieförberedande introduktionsveckor
Du kan vara säker på att du blir väl omhändertagen på Chalmers och får goda förutsättningar för att på ett bra sätt klara dina studier. Högskolans studieförberedande introduktionsveckor och Studentkårens mottagning pågår parallellt de första två veckorna för att du ska få en så bra start som möjligt

Publicerad: on 26 feb 2020.