Chalmers Campus - mitt i smeten


CAMPUS JOHANNEBERG

är det största av våra två campus. I en spännande och forskningsinriktad studiemiljö samsas du och övriga studenter och lärare med stadens drygt 300 fik, en Feskekörka, landet största nöjespark, Nordens största hamn, teatrar och klubbar, en Avenyn och Ullevi – Sveriges rockarena nummer ett. Som du både ser och förstår finns vi inte strax bakom knuten till Sveriges näst största stad – vi ligger exakt mitt i smeten.  
 ”– Det är utmanande att gå på Chalmers. Det är mycket plugg, men du jobbar i grupp och alla hjälper varandra. På så sätt får du många kompisar på köpet.”
Asma, studerar Automation och mekatronik.
 
 CAMPUS LINDHOLMEN

är adressen för många som läser till exempel tekniskt basår, ska bli högskoleingenjörer, teknologie kandidater eller sjöbefäl. Ta bara gratisfärjan över Göta älv. Du är inte ensam, för här pluggar, jobbar och forskar närmare 20 000 personer. Området expanderar dessutom snabbt. För när människor från Chalmers, näringslivet och staden samlas på en och samma fläck och under gynnsamma former, kläcks osedvanligt många smarta idéer. Nej, det är ingen slump att Chalmers erbjuder Sveriges mest kvalificerande utbildningar inom sjöfart. Vi finns ju i Sveriges huvudstad för sjöfart. Blivande sjökaptener, sjöingenjörer, sjöbefäl eller experter på sjöfart och logistik; välkomna ombord! 

Några distanser att ha koll på: kårhus och bibliotek 2 minuter, Göteborg centrum 10 minuter, Danmark 4 timmar.
 

Vad gör det om 100 år?

Vår framtid beror på hur duktiga vi kan bli på att använda jordens resurser. Du har hört det förut. På Chalmers är hållbarhet inte bara ord. Mycket av vår utbildning och forskning kretsar kring det hållbara samhället. Som ingenjör, arkitekt, sjöbefäl och lärare kommer du ha ett stort ansvar, i att det vi gör idag gör skillnad också om 100 år.

Publicerad: må 20 feb 2017. Ändrad: må 27 feb 2017