Lunchseminarium: FN:s globala hållbarhetsmål - forskning, ansökningar och ranking

​​​Ett lunchseminarium för alla som är intresserade av Chalmers nya verktyg, SDG impact assessment tool. Anmäl dig här!

Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, har tagit fram ett IT-verktyg för att utföra kartläggningar gentemot de FN:s globala hållbarhetsmål. Verktyget kallas för SDG impact assessment tool och ligger öppet för alla att använda.
Ett av dess användningsområden kan vara att komplettera ansökningar med information om hur det tänkta forskningsprojektet kopplar till de globala målen och delmålen. Detta är också information som forskningsfinansiärer allt mer kräver i sina utlysningar.
 
Under detta digitala lunchseminarium, lett av Chalmers Hållbarhetsstrateg Maria Djupström, går vi igenom verktyget både till innehåll och praktisk användning. Vi visar exempel på hur en kartläggning kan gå till och hur resultatet kan se ut.
Vi diskuterar tillsammans hur verktyget kan användas för att komplettera ansökningarna och hur svaret kan nyttjas till intern utveckling och ökad samverkan, samt hur informationen om vår forsknings kopplingar till SDG-er skulle kunna samlas in för mer komplett hållbarhetsrapportering och input till rankingsystem.

Seminariet är cirka en timme långt. Den sista halvtimmen är tänkt för frågor och diskussioner.

Läs mer om SDG impact assessment tool.

Välkommen! Vänligen notera att seminariet är för anställda på Chalmers och GU, och inte är avsett för studenter.

BOKA IN DIG HÄR!
Kategori Seminarium
Plats: Zoom
Tid: 2020-09-07 12:00
Sluttid: 2020-09-07 13:30

Sidansvarig Publicerad: on 26 aug 2020.