flerfärgad logo för ICED 21

Världsledande produktutvecklingskonferens till Chalmers

Chalmers kommer i augusti 2021 stå värd för världens största vetenskapliga konferens inom produktutveckling, the International Conference of Engineering Design (ICED21).

Den första ICED-konferensen ägde rum 1983 i Rom. Sedan dess har ICED-konferensen arrangerats vartannat år vid ledande tekniska högskolorna runt om i världen. Till konferensen 2021 förväntas man få runt 600 deltagare.

porträttbild av ola isakssonEn designprocess i rörelse
Temat för ICED21 är ”Design in motion – embracing changes in society”.
- Hur ska vi använda vi den energi och information som radikalt kommer att förändra våra produkter och hur vi designprocesser, säger professor Ola Isaksson (porträtt), professor i produktutveckling vid Institutionen för industri- och materialvetenskap.
Några frågeställningar som kommer att diskuteras är: Hur agerar man i en värld där samhällsutmaningar och tekniska framsteg grundligt förändrar förutsättningarna för designers och produktutvecklare? Hur utnyttjar vi bäst den cirkulära ekonomin? Och hur designar vi  produkter för att vara hållbara, anslutna och intelligenta?

Vid konferensen kommer forskare och ingenjörer att diskutera hur tekniska och samhälleliga utmaningar som cirkulär ekonomi, automation och hållbar energiproduktion ställer nya krav och ger nya möjligheter för produktutvecklare. Nya lösningar för transport- och hälsosektorerna kommer vara i fokus.

Bevis på excellens

Professor Ola Isaksson, är också ordförande i konferensens organisationskommitté:

Vi är otroliga glada för att Design Society har valt Chalmers som arrangör för ICED21. Det är ett kvitto på att Chalmers forskning inom produktutveckling är internationellt ledande och att Göteborg är välkänt som ett högteknologiskt industriellt kluster. Vi är dessutom kända för en intensiv och god samverkan mellan högskola och industri.

Mer information, kontakta
Professor Ola Isaksson, Chair, tel 031-772 82 02 eller

Dr. Massimo Panarotto, tel 031-772 67 85​

ICED21 web

ICED21 presentationsfilm​

Publicerad: on 04 sep 2019.