Unga Forskare utställning
​Chalmers studenter ger feedback​​​​​​​​​​​​​​​​ på gymnasiearbeten​​​.​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​Foto: Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare

I samarbete med Chalmers och Göteborgs universitet anordnar Förbundet Unga Forskare en utställning och tävling där gymnasieelever får chansen att visa upp sina projektarbeten. Utställningen möjliggör möten mellan ungdomar och forskare, vägledning och tips inför fortsatt forskningskarriärer och tillfälle att visa upp sina projektarbeten inom naturvetenskap, teknik och matematik. Varje år, i februari, väljs ut ca 30 projekt som presenteras för varandra, en jury och nyfikna besökare.
  
Vinnande bidrag från Göteborg får vidare möjlighet att tävla vidare i den nationella Utställningen Unga Forskare i Stockholm, med anmälningsavgift och resa betald. Därefter finns chansen att vinna resestipendier till USA, Kina och England för att delta vid internationella utställningar. Den 7 mars är det semifial i Forsknings-SM på Chalmers och 30 spännande forskningsarbeten presenteras för en jury bestående av forskare från GU och Chalmers.

Datum: 7 mars 2023

Visa ▼

Om Forsknings-SM, Utställningen Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare har arrangerats sedan 1963 och är Sveriges största tävling för gymnasister inom naturvetenskap, teknik och matematik. Över 700 elever deltar i en digital uttagning, följt av semifinaler runt om i Sverige och nationell final i Södertälje. Här samlas Sveriges framtid inom forskning och vetenskap och sporras till en framtid som specialist inom akademi eller näringsliv. SM hålls 2022 i hybridformat med en digital finalutställning på www.ungaforskare.se/utstallningen. Deltagarna tävlar om platser i Sveriges Unga Forskningslandslag och andra priser till ett värde av över en halv miljon kronor. Landslaget representerar Sverige i flera av världens största internationella tävlingar. Över 10 000 elever besöker årligen Utställningen Unga Forskare för att inspireras, få kunskaper och egna projektidéer. Utställningen Unga Forskare drivs av den ideella organisationen Unga Forskare som arbetar för att utveckla ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. www.ungaforskare.se/utstallningen
Källa: www.ungaforskare.se

Sidansvarig Publicerad: må 12 dec 2022.