Regionfinal 2018

Klass 8A i Kvarnbyskolan segrare i Teknikåttans regionfinal – igen!
Återigen tog Kvarnbyskolan hem segern i Chalmers regionfinal i tävlingen Teknikåttan som i torsdags hölls vid på Chalmers. Kvarnbyskolan går nu vidare till den stora rikstävlingen vid Linköpings Universitet i Norrköping den 23 maj där de får försvara förstaplatsen för tredje året i rad!

Utmaningarna innehöll hemliga koder, konstruktion av bollkastare och andra skruvade utmaningar, några av de hade eleverna förberett innan tävlingsdagen. Alla kämpade otroligt väl och poängställningen var mycket jämn ända till sista frågan.

1: a plats Kvarnbyskolan 8A - Mölndal
2: a plats Kvarnbyskolan 8E - Mölndal
3:e plats Sörgårdsskolan NO-profil - Mölndal
4:e plats Stora Högaskolan 8D – Stenungssund
5:e plats Onsala Montessoriskola Fladern - Kungsbacka

Förstapriset är 7 500 kronor. Dessutom bjuds hela klassen på en resa till riksfinalen i Norrköping den 23 maj. Andrapristagarna får 5 000 kronor till klasskassan, tredje- samt fjärdepristagarna 2 500 kronor var och femtepristagarna får biobiljetter till hela klassen. Även ett designpris pris delades ut till Stora Högaskolan som får njuta av ett klassbesök på Universeum. Domarna gav följande motivering:

"Designpriset tilldelas "Kanonen" för en stilren design som är konsekvent både till färg, form och funktionalitet."

Stort grattis och väl kämpat alla lag!

Teknikåttan är en rikstäckande tävling med syfte att väcka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik bland ungdomar, att stimulera deras fantasi, kreativitet och uppfinningsförmåga, samt stärka deras självförtroende. Tävlingen arrangeras gemensamt av universitet och högskolor i Sverige, däribland Chalmers tekniska högskola. Läs mer om Teknikåttan.

För mer information, kontakta gärna:
Dorotea Blank, skolsamverkan på Chalmers
E-post: dorotea.blank@chalmers.se

Publicerad: lö 13 apr 2019.