​​En heldag för finurliga femmor

Den 8-9 november 2018 startar Chalmers klassiska tävling för finurliga femmor. Det gäller att komma på den bästa konstruktionen för ett rått ägg, som skall släppas från 15 meters höjd, utan att det går sönder. Rädda Ägget – tävlingen genomförs på Chalmers campus Johanneberg och tar cirka en timme per klass. Dessutom har ni möjlighet att deltaga i ”Upplev Teknik” och testa på tekniska klurigheter och underverk på nära håll. ”Upplev Teknik”  äger rum i Betonghallen på Chalmersområdet och tar cirka 1,5 timme. Det finns möjlighet att äta medhavd matsäck och vi bjuder samtliga elever på saft och bulle. Naturligtvis är det ett arrangemang för hela klassen.

Rädda Ägget-tävlingen består av tre kategorier:
1. Den tekniskt smartaste lösningen
2. Den roligaste konstruktionen
3. Den bästa presentationen

Anta utmaningen senast den september 2019
Vi behöver vilken klass och skola ni kommer ifrån, och om ni ställer upp med ett eller två lag. Däremot behöver er konstruktion inte vara klar – det räcker att ni antar utmaningen!  Tävlingsdagen inför 2019 är i mitten av november 2019 och prisutdelningen sker i december.​ Vi återkommer med datum under våren.

​Det viktigaste är inte att vinna utan att delta. Alla lag får diplom och förhoppningsvis lämnar alla tävlingsdeltagare Chalmers med ett trevligt minne plus en hel del nya kunskaper som extra bonus.

Stort tack alla pedagoger och elever för ert engagemang! 
 
Läs mer om årets  Rädda ägget -utmärkelsen!

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: ti 20 nov 2018