Kollage med bilder från Göteborg

Samverkan med Göteborgs universitet

Göteborgs universitet och Chalmers har på många områden ett välutvecklat samarbete med gemensamma centrumbildningar och integrerade institutioner, vilket innebär att institutionerna bedriver forskning och utbildning inom båda lärosätena.
 
Även inom pedagogisk utveckling, bioteknik, entreprenörskap, logistik och marint och maritimt finns väl förankrade samarbeten. Varje dag pågår också många informella samarbeten mellan forskare, lärare och studenter. Som två lärosäten i samma stad vill vi dra nytta av varandra och skapa en dynamisk bredd inom utbildning och forskning.
 

Fler aktuella exempel på projekt och mötesplatser

  • Västsvenska arenan under Almedalsveckan på Gotland, som är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och flera västsvenska lärosäten sedan 2014.
  • Student Göteborg, som är ett välkomstarrangemang för alla nya studenter på Göteborgs universitet och Chalmers, och har funnits sedan 2006. 
  • Chalmers och Högskolan för design och konsthantverk har ett avtal om studerandeutbyte. Studenter som vill utvecklas i den nära och lokala ämnesgemenskapen kan söka till utbytesstudier på Designprogrammet på Högskolan för design och konsthantverk (HDK) vid Göteborgs universitet, eller till Arkitektprogrammet på Chalmers. 

Sidansvarig Publicerad: fr 28 maj 2021.