Britta Bureau VD KPA Pension
​Foto: Pixabay / Pressbild KPA Pension

Frukostföreläsning med Britta Burreau - samhällsengagerad pensions vd

​​Välkommen till frukostföreläsning med Chalmersalumnen Britta Burreau, vd för KPA Pension, ordförande för Svenska Scouterna och stormästare i frågesporten Jeopardy. Britta kommer prata om utmaningar hon har stött på efter studierna, hur hon arbetar för begripliga pensioner och viljan att åstadkomma en tempoökning till ett hållbart jämställt samhälle.

1991 tog hon examen från Industriell ekonomi på Chalmers och har även en Executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Britta vill genom digitalisering tillgängliggöra tjänsterna för sparande och pension, och har förhoppningen att väcka intresse för dessa frågor även bland yngre. ​Hon har varit en stark röst i samtalet runt våra pensioner och är tydlig med att pensionsfrågan bör engagera ungdomar. 2016 fick hon utmärkelsen Årets Inspiratör inom försäkringsbranschen med motiveringen ”med självklar auktoritet driver förändring och nytänkande i en traditionstyngd och komplex bransch”. 
 
Sedan några år tillbaka är Britta ordförande i Scouternas styrelse som hon varit medlem i sedan barnsben. Även här har hon varit en tongivande röst för ett ökat engagemang och gick in i debatten när regeringen beslutade att dra ner på det statliga bidraget till scouterna. Britta Burreau och flera scoutkollegor betonade vikten av scouternas arbete för att hjälpa nyanlända att integreras i den svenska samhället. Debatten blev omskriven som den hetaste debatten 2017 av Dagens Samhälle. 

Under sin studietid var Britta sektionsaktiv i bland annat sexmästeriet.

Föreläsningen är gratis och öppen för alla!  

Tid: 15 november kl 07.00-8.45, (Frukost serveras från 07:00 och föreläsningen börjar kl 7:45) 
Plats: Runan, Chalmers kårhus, campus Johanneberg


Tänk på att parkeringsplatser är begränsade på campusområdet. Vi ser med fördel att man använder kollektivtrafik. Hållplats ”Chalmers” för spårvagn 6, 7, 8, 10 och 13 samt buss 16, 158 och 753. Hållplats ”Chalmersplatsen” buss 55.
Sidansvarig Publicerad: ti 12 nov 2019.