Grafen för Hallsensorer

Syftet med detta projekt är att utforska prestandan och gränser för Hallsensorer baserat på epitaxiell grafen på SiC (kiselkarbid) riktat mot tillämpningar inom bilindustrin. De specifika målen är relaterade till att producera sensorer som erbjuder den höga känslighet som behövs för drift i verkliga tillämpningar:

a) Demonstrera Hall-sensorer med spänningsfrekvens på minst SV = 100 mV / VT vid rumstemperatur (T = 25 ° C).
b) Demonstrera Hall-sensorns prestanda under svåra driftsförhållanden vid temperaturer upp till T = 175 ° C.

Genom att använda epitaxialgrafen som kärnan i nya Halleffektsensorer, strävar vi efter att överträffa toppmoderna kommersiella Hallsensorer som används generellt inom bilindustrin. Om projektet lyckas skulle nästa steg vara att demonstrera storskalig produktion och reproducerbar prestanda på en konkurrenskraftig prisnivå. Den potentiella effekten av sådan teknik är att bli den nya standarden för Hallsensorer.
Parterna i projektet utgör en försörjningskedja, där Graphensic tillhandahåller material och samordning; Chalmers, enhetsdesign och bearbetning; och TDK-Micronas elektromagnetisk karaktärisering, och bedömning av sensorns prestanda.

Vi kommer att nå våra mål genom ett tätt samarbete mellan partnerna där vi strävar efter att passa in i två iterationsslingor (material + bearbetning + karakterisering) för att optimera enheter.

Samarbetande organisationer

  • Graphensic AB (Privat, Sweden)
Startdatum 2017-12-01
Slutdatum Projektet är avslutat: 2018-05-31

Sidansvarig Publicerad: lö 04 jul 2020.