Mats Lundqvist

Professor, Teknikens ekonomi och organisation
Föreståndare Chalmers School of Entrepreneurship
Masterprogramansvarig för Entrepreneurship and Business Design

Mats Lundqvist är professor i entreprenörskap på avdelningen Entrepreneurship and Strategy. Han är även föreståndare för Chalmers entreprenörskola och ansvarig för masterprogrammet Entrepreneurship and Business Design.

Entreprenörernas betydelse i fokus (chalmers.se, 121113)
Vid årets William Chalmersföreläsning den 5 november var det entreprenörskapet som sattes i förarsätet. Mats Lundqvist, medgrundare och föreståndare vid Chalmers entreprenörskola, berättade om hur studenter är en av de viktigaste drivkrafterna för att skapa hållbart värde i samhället.

Entreprenörskap i förarsätet (chalmers.se, 121118)
Den 5 november hålls den årliga föreläsningen till minne av William Chalmers, vars donation har lagt grund till det som idag är Chalmers tekniska högskola. I år ligger fokus på entreprenörskap då Mats Lundqvist från Institutionen för teknikens ekonomi och organisation är årets talare. Han kommer bland annat att berätta om den unika verksamheten vid Chalmers entreprenörskola som han har varit med om att grunda. Chalmers entreprenörskola fyller 15 år i år och har hittills genererat inte mindre än 50 nya företag.

Forum kring entreprenöriellt lärande på Chalmers Entreprenörskola (chalmers.se, 120627)
När 13 universitet samlades i ett forum för att diskutera sina entreprenörsutbildningar var målsättningen att dela erfarenheter och öka kunskapsutbytet. Forumet är ett av sätten som man vid Chalmers Entreprenörskola hoppas kunna bidra till att sätta Chalmers på kartan som ett entreprenöriellt lärosäte i världsklass.

Biofrigas segrare i Venture Cup (chalmers.se, 120618)
Studenterna från Chalmers Entreprenörskola stod som segrare med start-up bolaget Biofrigas när sverigefinalen i Venture Cup nyligen avgjordes i Göteborg. Med sin miljösmarta affärsplan vann de specialpriset inom kategorin Energi & Miljö som i år delades ut för första gången.

Sidansvarig Publicerad: on 24 nov 2021.