Joakim Björkdahl

Prefekt, biträdande professor, Teknikens ekonomi och organisation

Joakim Björkdahl är prefekt på Teknikens ekonomi och organisation och biträdande professor vid avdelningen för Entrepreneurship and Strategy. Läs mer om Joakim Björkdahl på den engelska webbsidan

​Artiklar om Joakim Björkdahl

Affärsmodellsinnovation allt viktigare för lönsamhet (chalmers.se, 121218)
Vikten av affärsmodellsinnovation diskuterades nyligen under CBI-dagen, ett event som årligen arrangeras av forskningscentrumet Center for Business Innovation (CBI) vid Chalmers. Bland deltagarna fanns entreprenörer och riskkapitalister som, förutom att lyssna på föredrag från erfarna praktiker och forskare, fick arbeta med case om just utveckling av affärsmodeller. Joakim Björkdahl, forskare vid CBI och en av projektledarna för årets CBI-dag, var mycket nöjd med eventet.

 

Lovande IKT-företag stöttas i ny satsning (chalmers.se, 121108)

Born Global är en satsning på unga bolag inom informations- och kommunikationsteknik (IKT) med hög tillväxtpotential och som handlar om att utveckla och förbättra processer hos startup-företag genom att systematiskt försöka hitta en skalbar affärsmodell. Bakom satsningen står Center for Business Innovation (CBI), ett forskningscentrum vid Chalmers tekniska högskola som bedriver forskning inom innovation och innovationsförmåga, samt Innovationsbron. Ursprungsidén till Born Global-programmet kommer från professor Sören Sjölander, verksam vid Chalmers tekniska högskola och CBI.

Sidansvarig Publicerad: fr 03 jun 2022.