Syntolkning: Staty på fasaden av Origohuset

Lokaler och campus

"Ett Chalmers – två campus med internationellt efterfrågade forsknings- och utbildningsmiljöer" är den nya visionen för utvecklingen av Chalmers campusmiljö.

Chalmers finns på två campus i Göteborg. Fem minuters gångväg från Götaplatsen ligger campus Johanneberg och mitt på den expansiva Norra Älvstranden ligger campus Lindholmen med bl a IT-universitetet och Sjöfartshögskolan.

Dessutom bedriver Chalmers forskning vid Onsala Rymdobservatorium 45 km söder om Göteborg och vid Lundbergslaboratoriet på Medicinareberget i Göteborg.

Chalmersfastigheter har uppgiften att förvalta, bygga om och bygga till lokaler och fastigheter för Chalmers. Huvuduppdraget är att skapa attraktiva, ändamålsenliga och konkurrenskraftiga campus för Chalmers, där varje kvadratmeter har till uppgift att ge en känsla av ett campus i världsklass. Verksamheten har även inriktats på att hyra ut lokaler till kunder som finns utanför Chalmerssfären, kunder som ser mervärdet i att verka i en kreativ och inspirerande campusmiljö.

Vi tror på en miljö som skapar kreativa möten mellan forskare, studenter och näringsliv. En miljö att känna stolthet över. En miljö att utvecklas och trivas i.

Om campusmiljöerna

Publicerad: to 14 okt 2010. Ändrad: fr 23 feb 2018